Ledusskapī katram produktam ir sava mīļākā vieta, tāpēc nebūtu pareizi malto gaļu likt dārzeņu nodalījumā vai zivis turēt uz augšējā plaukta. Jāievēro, ka durvju nodalījumā un augšējos plauktos ledusskapī temperatūra ir nedaudz augstāka, kā apakšējos nodalījumos.
Augšā – 7 līdz 8 grādi

Siers, gatavie ēdieni, sagatavotie salāti, žāvējumi (piem., salami), jēls šķiņķis un zivis.

Siers saglabā svaigumu aptuveni divas nedēļas, kūpinājumi, žāvējumi – apmēram nedēļu, ēdienu atliekas var uzglabāt apmēram trīs dienas.

Vidū – 4 līdz 6 grādi

Piens, biezpiens, svaigais siers, jogurts, krējums.

Ēdieni atvērtos iepakojumos uzglabājas svaigi apmēram trīs līdz četras dienas.

Apakšā – 2 līdz 3 grādi

Jēla gaļa, zivis, grieztās desas (ruletes, sardeles, putna gaļas fileja, galerts).

Jēla zivs un maltā gaļa jāizlieto tai pašā dienā. Gaļu, putnu gaļu un desas paliek svaigas divas līdz trīs dienas.

Dārzeņu nodalījums – 8 līdz 9 grādi

Ogas, sēnes, zaļie salāti, lapu dārzeņi un garšaugi.

Mīksti dārzeņi un augļi glabājas svaigi tikai apmēram trīs dienas. Citus dārzeņus var likt ledusskapī, bet tas nav noteikti nepieciešams.

Eksotiski augļi (banāni, papaija, mango) un tomāti nav jātur vēsumā, jo tas mazina to garšu.

Dārzeņiem, kas satur daudz ūdens (paprika, gurķi, cukīni), ledusskapis nav ideāla uzglabāšanas vieta (pārāks auksts), taču siltajā virtuvē tie arī neuzglabājas ilgi, tāpēc tos jāpatērē pēc iespējas ātrāk.

Durvju nodalījums – aptuveni 8 līdz 9 grādi

Sviests, margarīns, olas, atvērts ievārījums, mērces un citas atvērtas ēdienu piedevas, dzērieni.

Iesāktas augļu un dārzeņu sulas jāpatērē pēc iespējas ātrāk, pārējais var uzglabāties vairākas nedēļas. Olas var uzglabāt līdz pat trim nedēļām.

Ieteikums

Kosmētiku bez konservantiem arī ieteicams uzglabāt ledusskapī. Un nagu laka tur ilgāk uzglabāsies šķidra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!