Foto: Edijs Pālens
Karostas glābšanas biedrība ir izveidojusi filmu "Karosta", kas stāsta par Liepājas Karostas tapšanu, tās pārmaiņām dažādos laika posmos, sākot no pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Visi interesenti tiek aicināti pirmdien, 15. martā, pulksten 16 viesnīcas "Promenade Hotel" Hikes zālē noskatīties filmu, kā arī klātienē tikties ar Karostas celtniecības vadītāju, inženierpulkvedi Makdonaldu un cietokšņa objektu betonēšanas darbu vadītāju inženierkapteini Židkovu un Karostas cietuma bufetnieci.

Filmas garums ir 15 minūtes, un tā ir uzņemta ar mērķi popularizēt Karostu kā interesantu tūrisma objektu. Filma jaunajā tūrisma sezonā tiks demonstrēta Karostas cietumā ekskursijas ietvaros. Tas nozīmē, ka katrs Karostas cietuma apmeklētājs varēs pirms ekskursijas pa cietumu noskatīties šo filmu. Līdz ar to Karostas cietuma apmeklētāji varēs labāk izprast Karostas kā vienota kultūrvēsturiska objekta nozīmi, kā arī tiks iepazīstināti ar citām tūrisma iespējām Karostā.

Filmas scenārija autori ir vēsturnieki Gunārs Silakaktiņš un Juris Raķis. Filmas scenārija tapšanu finansiāli atbalstīja Liepājas pilsētas domes Kultūras pārvalde. Filmā izmantoti vēsturiski fotoattēli un kino kadri no privātajām kolekcijām un kino arhīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!