Likvidējamā Auru pagasta deputāti un ierēdņi devušies uz Portugāli piecu dienu ilgā komandējumā, lai mācītos apgūt Eiropas naudu, svētdien vēsta raidījums "Nekā personīga".

Uz Portugāli devās četri no deviņiem Auru pagasta deputātiem - Tautas partiju atbalstošā pagasta priekšsēdētāja un pa vienam deputātam no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), "Pilsoniskās savienības" un vietējā saraksta.

Deputātiem līdzi devās desmit pašvaldības darbinieki - grāmatveži, sociālais dienests, juriste, bāriņtiesas un izglītības darbinieki.

Viena delegāta izmaksas bijušas 700 latu, pusi no šīs summas seguši paši, pusi maksājis pagasts. Kopīgās izmaksas pašvaldībai - 5000 latu.

Brauciena programmā - Lisabonas apskate, tikšanās ar pašvaldību vadītājiem un uzņēmējiem, nacionālās mūzikas koncerts.

Pēc pašvaldību vēlēšanām Auru pagasts vairs nepastāvēs un tiks iekļauts lielajā Dobeles novadā. Pašreizējā pagasta vadītāja vēlas kļūt par šī novada domes deputāti. Viņa iestājusies Tautas partijā, kas līdz šim bijis pie varas Dobeles pilsētā, un no šīs partijas saraksta arī kandidē uz novada domi.

Viņa gan nespēja atbildēt kāds labums no apmācībām Portugālē būs pagasta darbiniekiem pagastā, kas drīz vairs nepastāvēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!