Foto: Reuters/Scanpix
Rankas pagasta iedzīvotāju neapmierinātība aug augumā - viņus jau ir nomocījusi ieilgusī ceļa Ērgļi - Jaunpiebalga - Saliņkrogs, kas ved caur Ranku, rekonstrukcija. Cilvēki jūtas kā ķīlnieki, jo darbi nav pabeigti ne uz vienu, ne uz otru pusi no Rankas, bet līgums ar būvniekiem vēl nav lauzts – joprojām notiek sarunas, ziņo "Dzirkstele".

Ar pašreizējiem ceļa būvniekiem ir plānots lauzt līgumu. VAS "Latvijas Valsts ceļi" Vidzemes reģiona Gulbenes nodaļas vadītājs Laimonis Aumeisters laikrakstam skaidrojis, ka sarunas par līguma laušanu joprojām turpinās.

"Uzņēmējiem vēl ir jāizdara atsevišķi darbi, jāatrunā arī, kas notiks ar veikto darbu garantijām. Ceru, ka šomēnes tiksim vismaz tiktāl, ka būvnieks sāks sakārtošanas darbus, lai mēs varam nonākt pie līguma laušanas un varētu paši pārņemt šā objekta uzturēšanu," laikrakstam stāstījis Aumeisters.

Ceļa būvniecība tiks turpināta nākamgad, tas notiks pēc tam, kad atklātā konkursā būs noskaidrots jaunais būvnieks.

Runājot par ceļu Ranka - Lācītes, kas tiek izmantots kā apvedceļš, L.Aumeisters norāda, ka pašreiz tā uzturēšanu ir jāveic uzņēmumam, kas veic iepriekšminētā ceļa rekonstrukcijas darbus.

"Taču šobrīd tiek arī gatavots līgums, lai orientējoši no septembra mēs paši varētu pārņemt šā ceļa uzturēšanu," norādījis Aumeisters.

Šī ceļa rekonstrukcijas darbi tika iesākti 2009.gada septembra vidū. Projekta laikā abos posmos - posmā no Jaunpiebalgas puses līdz Rankai un no Rankas līdz Smiltenes - Gulbenes šosejai - no grants seguma uz melno segumu ir plānots rekonstruēt apmēram 8 kilometrus ceļa. Šis objekts tiek finansēts arī no Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!