Foto: Publicitātes foto

Domājams, nav vajadzība atgādināt, ka tās skaistākās un sirsnīgākās ir pašu gatavotās dāvanas, tomēr, būsim atklāti, ikdienas skrējienā ne visiem atliek laiks vai atrodas iedvesma ko tādu sarūpēt, un šādās reizēs jālūko vien veikalu piedāvājums, vislabāk no vietējiem ražotājiem. Šoreiz portāla Tavamaja.lv rubrikā ''Ražots Latvijā'' esam apkopojuši oriģinālas dāvanas, kas iepriecinās mammu, tēti, brāli, bērnus, kolēģi vai kādu labu draugu.

Latvijas apceļotājiem

Publicitātes attēls

Latvijas apceļotājiem šāda dāvana būs vairāk, kā pārsteigums. Pēc tam, kad būs apciemota kāda vieta Latvijā, ceļotājs varēs nokasīt kartes zeltītās krāsas slāni konkrētajā vietā, kur būts, lai pēc tam gremdētos atmiņās par piedzīvotu un izplānotu tālākos maršrutus. Tā kā līdzās kartei ir izvietoti arī novadu un lielāko pilsētu ģērboņi, tad dāvana kalpos arī kā sava veida izglītojošs materiāls. ''Karšu izdevniecības Jāņa sēta'' kasāmkarte būs radoša dāvana gan bērniem, gan Latvijas patriotiem. Bet pasaules apceļotājiem "Jāņa sēta" sarūpējuši arī pasaules kasāmkarti.

Koka puzle Latvijas kontūrā

Publicitātes foto

Puzles likšana ir fantastiska nodarbe un par to mēs atceramies katru reizi, kad netraucēti varam domāt, kur novietojams katrs puzles gabaliņš. Nebūt nav tā, ka par šo interesanto nodarbi ir aizmirsts – ''Vaga'' radījusi skaistu koka puzli ar mūsu skaistās zemes kontūru, Latvijas rajonu karti un lielākajām pilsētām. Tā ir lieliska dāvana bērniem, kas veicinās atmiņu, zināšanas par Latviju, attīstīs pacietību un koncentrēšanās prasmes, kā arī trenēs pirkstu veiklību.

Citādāks kalendārs

Publicitātes foto

Ja zini, kādu cilvēku, kas novērtēs kalendāru, turklāt pavisam citādāku, nekā ierasts, šajā gadījumā latviešu gadskārtas un Saules sistēmas kalendāru, būs īstā izvēle dāvanai. Kaut ko tādu dāvanas saņēmējs nebūs redzējis - Dainās atrastā gada uzskaite apvienota ar Saules sistēmu un Gregora kalendāru. Kalendārā atrodamas deviņu nedēļas dienu kalendārs ar dienu nosaukumiem, astoņu gadskārtu nosaukumiem un to aprakstiem, saules lekšanas/rietēšanas laikiem katrai dienai Latvijas teritorijā.

Palīgs aizmāršām

Publicitātes foto

Tiem, kam ikdienā trīs reizes domās jāpārcilā, vai no mājām rīta cēlienā paņemts viss nepieciešamais, proti - maks, telefons, atslēgas un varbūt kāds cits priekšmets, tad statīvs ''Kabata'' būs gluži kā atgādinātājs par visu svarīgāko, kas jāpaņem līdzi. Gaumīgs izpildījums, praktisks pielietojums un oriģināls noformējums – ko vēl vairāk vajag Ziemassvētku dāvanai? Šādu praktisku dāvanu noteikti novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji.

Gaumīgā leļļu māja

Publicitātes foto

Kurš gan nav saskāries ar to, ka bērns žēlabainām acīm lūdzās pēc dāvanas – leļļu mājas? Bieži vien leļļu mājas ne pēc dizaina, ne funkcionalitātes atbilst cerētajam, taču ''Dipdap'' radījis skaistu, elegantu un ļoti praktisku leļļu māju. Atvērtais plānojums ļauj viegli bērnam piekļūt iekštelpām no dažādām malām un iespējams pat spēlēties vairākiem bērniem vienlaicīgi. Māju moduļi ir viegli un bērns pats var pārkārtot leļļu māju ar dažādām istabām, balkoniem un jumtiem – izveidojot savu unikālo māju.

Elegants ziepju trauks

Publicitātes foto

Elegantu dizaina lietu novērtētāji noteikti priecāsies par jaunu, latviešu radītu papildinājumu savā kolekcijā, šajā gadījumā ''Tayga'' radīto ziepju trauku. Šis atturīgi klasiskais dizains piestāvēs jebkuram vannasistabas interjeram, turklāt liepu lapas nospiedums praktiskajam trauciņam piešķir ''odziņu'', tāpēc tas var kalpot arī citu lietu glabāšanai.

Sveces koka bluķītī

Publicitātes foto

Ziemassvētkos bieži saņemam dāvanā vai pasniedzam kādam citam sveces, jo ar šādu izvēli nekad nevar kļūdīties. Sveces vienmēr noder, bet skaisti svečturi nekad nevar būt par daudz, it īpaši tad, ja zini saņēmēja gaumi. Cilvēkiem, kam patīk dabisku materiālu dizaini, noteikti patiks šis ''Papa Karlo'' radītais svečturītis oša ripā ar izgrebtām iedobītēm svecītēm. Koka faktūra un labi saskatāmas gadskārtas izceļ koka dabīgo skaistumu un piešķir unikalitāti katrai ripai, ko var izmantot gan kā svečturi svētkos un ikdienā, gan kā praktisku un izturīgu paliktni, kas izcels un papildinās jebkuru interjeru.

Iemūžinātām atmiņām

Publicitātes foto

Mūsdienās arvien biežāk novērtējam iemūžinātās atmiņas drukātā formātā, tāpēc bilžu albums noteikti būs dāvana, par ko priecāsies ikviens. Vari jau pats izdrukāt bildes un salikt tās albumā vai arī uzdāvināt tikai pašu albumu, lai saņēmējs izvēlas pēc saviem ieskatiem, kādas bildes izkārtot skaistajā foto grāmatā. ''Albumeria'' radījuši izcili skaistus foto albumus, kas pieejami visdažādākos dizainos – ar mežģīnēm, linu aukliņām, ziedu motīviem drukātu vāku vai eleganti pelēcīgu ar skaistu lenti, katrā ziņā izvēles iespējas ir daudz, atliek vien izvēlēties skaistāko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!