Foto: F64
Ceturtdien Jūrmalas domes sēdē no pilsētas mēra amata gāza Romualdu Ražuku (PS), portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Par Ražuka atbrīvošanu no pilsētas vadītāja pienākumiem aizklātajā balsojumā nobalsoja astoņi no 15 domniekiem, pret bija septiņi.

Iepriekš par Ražuka atbrīvošanu no amata dome lēma pirms nedēļas, un mēram izdevies saglabāt amatu , atliekot sēdi, jo viņš saņēmis informāciju, ka Jūrmalas tiesā skatīs lieta par papildu drošības līdzekļu piemērošanu kukuļdošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas") saistībā ar liecinieku drošību.

Tiesa trešdien noteica Munkevicam papildus drošības līdzekļus – aizliegumu tikt ievēlētam amatos pilsētas institūcijās, taču neliedza piedalīties domes sēdēs.

Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms 100 dienām, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics.

Tomēr septembra sākumā astoņi Jūrmalas domes deputāti Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.

Pieprasījumu ārkārtas sēdes sasaukšanai parakstīja deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis un Munkevics. Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka, kura tika izslēgta no partijas "Sabiedrības citai politikai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!