Foto: LETA
"Kopš dibināšanas brīža Reformu partija par vienu no savām prioritātēm ir izvirzījusi atbalstu uzņēmējdarbībai, Latvijas ekonomikas attīstībai un konkurētspējas celšanai.

Pusotra gada laikā Reformu partija Rīgas uzņēmēju labā ir izdarījusi vairāk, nekā esošā vadība četros - ir panākts darbaspēka nodokļu samazinājums, mainīta būvatļauju apstrīdēšanas kārtība, kā arī nodalīta lēmējvara no izpildvaras, kas ir reāls solis uz korupcijas risku samazināšanu," Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkotajā Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātu diskusijā norādīja Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis, kurš startē Rīgas domes vēlēšanās no Reformu partijas saraksta ar otro numuru.

"Ekonomiskais izrāviens Rīgā iespējams tikai kopsolī ar nacionālo industriālo politiku. Rīgai intensīvi un mērķtiecīgi ar saviem pasākumiem jāpiedalās industriālās politikas veicināšanā. Pilsētai jārada pašai savi uzņēmējdarbību veicinoši un atbalsta instrumenti," diskusijas laikā uzsvēra Reformu partijas Rīgas mēra amata kandidāte Inga Antāne.

"Pilsētai beidzot ir jāpievērš uzmanība tam, cik efektīvi tiek izmantota Rīgas brīvostas teritorija, tā ir labākā vieta industriālo parku attīstībai. Pilsētai arī jāizstrādā investīciju līdzfinansēšanas sistēma – ja investori ir gatavi ieguldīt līdzekļus, attīstot uzņēmējdarbību un veidojot jaunas darba vietas, Rīgai ir jāpiedalās, nodrošinot
infrastruktūras izbūvi," pārliecināta Inga Antāne.

Rīgā ir aptuveni 1880 ha brīvu teritoriju, kuras var tikt piemērotas industriālo teritoriju attīstībai, savukārt uzņēmēju organizācijām jākļūst par Rīgas ekonomisko partneri. Ir nepieciešams pastāvīgs dialogs ar nozarēm.

Diskusijas laikā Vilnis Ķirsis arī norādīja, ka Rīgas brīvosta ir saimnieciska vienība, tāpēc viņš nepiekrīt, ka Loginova darba izvērtēšanai vispirms jāsagaida ģenerālprokuratūras atzinums. Ķirsis nepiekrīt, ka darbinieks jāatlaiž tikai tad, kad viņam pakaļ atnāk policija, ļaujot turpināt darbiniekam strādāt pie neadekvātiem apstākļiem.

"Mēs pārkraujam ogles, nevis kravas ar augstu pievienoto vērtību – sēžam ar melnu muti un nepelnām, kur var nopelnīt, tāpēc ostas vadība ir jāmaina," uzskata Ķirsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!