Foto: LETA

Ceturtdien, jau nākamajā dienā pēc jaunās valdības apstiprināšanas, finanšu ministrs Jānis Reirs devies uz Briseli, kur piedalījās Eirogrupas sanāksmē un uzrunāja tās dalībniekus. Šis ir zīmīgs notikums, jo piedalīšanās sanāksmē ir pirmais Reira pienākums finanšu ministra amatā, portāls "Delfi" uzzināja Finanšu ministrijā.

"Jūtos pagodināts uzrunāt Eirogrupu šajā nozīmīgajā brīdī, kad notiek diskusijas par Eiropas ekonomikas atveseļošanu. Vēlos apliecināt, ka Latvijas jaunizveidotā valdība turpinās pārdomātu ekonomiskās, finanšu un fiskālās politikas īstenošanu. Eiropas pieredze rāda, ka fiskālās stabilitātes uzturēšana saskaņā ar vispārpieņemtiem noteikumiem ir labākā politikas izvēle, lai nodrošinātu tādu makroekonomisko vidi, kas veicina investīcijas un izaugsmi. Vienkāršāk sakot – mums jāpārliecinās, ka netērējam vairāk, kā spējam nopelnīt," savā pirmajā uzrunā Eirogrupas sanāksmes dalībniekiem teica finanšu ministrs Jānis Reirs.

Runājot par Latvijas ekonomiku, ministrs norādīja, ka, neskatoties uz attīstības palēnināšanos, izaugsme joprojām ir virs vidējā līmeņa Eiropas Savienībā (ES), un galvenais Latvijas ekonomikas dzinējspēks šobrīd ir privātais patēriņš, ko ietekmējuši uzlabojumi darba tirgū.

Kā savas galvenās prioritātes Reirs klātesošajiem minēja drošības un aizsardzības sektora stiprināšanu, nevienlīdzības mazināšanu un fiskālās disciplīnas nodrošināšanu.

Savas uzrunas noslēgumā finanšu ministrs atzīmēja, ka sagaida ciešu sadarbību un atbalstu Eirogrupā, kā arī ES Ekonomisko un finanšu jautājumu padomē (ECOFIN), it īpaši 2015. gada pirmajā pusē, kad Latvija būs prezidējošā valsts ES Padomē.

Tāpat Eirogrupas laikā dalībnieki informēja un apmainījās viedokļiem par aktuālo situāciju Kiprā un Grieķijā, Banku savienības eiro aspektiem, pārrunājot stresa testa rezultātus, notikušo oktobra Eiro samitu, kā arī par citiem būtiskiem jautājumiem ekonomikā un fiskālajā politikā.

7. novembrī finanšu ministrs piedalīsies arī ECOFIN sanāksmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!