SIA "Eko petroleum" Jēkabpils domē iesniegusi būvniecības pieteikumu par Jēkabpils naftas bāzes rekonstrukciju. Pārveidotajā objektā plānots ražot biodegvielu un nodarboties ar sašķidrinātās gāzes vairumtirdzniecību, ziņo "Brīvā Daugava".
Ieceres publiskā apspriešana bija izsludināta no 25. oktobra līdz 22. novembrim. Būtiski iebildumi tās laikā nav saņemti. Pret celtniecību neiebilst arī kaimiņi.

Zemes gabals pieder Latvijas un Igaunijas kopuzņēmumam SIA "Trest oil Co", bet tā lietotājs ir SIA "Eko petroleum". Objekts atrodas jauktas ražošanas un sabiedrisko celtņu apbūves zonā, kur pieļauta visai ievērojama ietekme uz vidi.

Pret šo ieceri iebilda deputāts Uldis Urtāns, sakot, ka objekts ir sprādzienbīstams, un nav vēlams atļaut tā darbību, pirms nav panākts, ka arī Daugavas labajā krastā ir pastāvīgi dežurējoša ātrās palīdzības un glābšanas dienesta brigāde.

Domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs iebilda, ka šis jautājums tiek risināts, jo tas ir aktuāls ne tikai minētās ieceres un plānoto ceļu apļu pie tilta būvniecības dēļ. Jēkabpilī esot arī citi bīstami objekti. Kaut vai briesmas, ko rada bīstamo kravu plūsma caur Krustpils staciju. Pēc nelielas diskusijas deputātu vairākums izšķīrās par labu naftas bāzes rekonstrukcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!