1.Armands

Viņš ir vīrietis "labākajos gados". Respektīvi, ap 40. Nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem – pērk zemi, pārdod mājas, izīrē dzīvokļus. Mīl pusdienot labos restorānos, ātras mašīnas, un, protams, sevi. Viņs ir zīmolu vergs, jo, lai arī sevi par tādu neuzskata, ieraugot kādam citam jaunas kurpes vai uzvalku, noteikti painteresēsies, kas par "brendu" tas ir. Pats iecienījis "Dolce & Gabbana" un "Versace". Vēl Armandam patīk lietas, jeb "brendi", kuru nosaukumos ir burts "x". Piemēram, Lexus – tādi viņam ir divi, vai Rolex – pagaidām viens. Vai, kad ir saaukstējies, viņš dzer tikai Coldrex. Un visi viņa multimiljonu konti ir Parex bankā un Šveices Banque Unexim.

Ak, jā, Armandam ir arī ir sieva, ar kuru viņš kopā nodzīvojis jau 20 gadus, un kura izmisīgi cenšas izskatīties jaunaka par saviem četrdesmit, tērejot milzu summas kosmētikai, drēbem, spa procedūrām, manikīram, pedikīram, solārijam... vienvārdsakot – vienīgais, ko viņa vēl nav riskējusi veikt ir sejas "liftings" jeb plastiskā operācija. Armanda sieva ļoti labi saprot, ka ar to niecīgo summu – 600 latiem, ko viņa nopelna, strādajot darbā, kurā viņu iekārtojis viņas vīrs, viņa neizdzīvos pat nedēļu. Un tādēļ viņa saprātīgi samierinās ar vīra sānsoļiem (pat ja iekāres objekts ir ģimenes draudzene) un nedēļu ilgām uzdzīves lēkmēm. Turklāt, ja tā labi padomā – viņa dzīvo skaistā mājā (Jūrmalā, protams), brauc ar labu auto (Lexus, protams), visus mājas darbus un ēst gatavošanu paveic mājkalpotāja, četrreiz gadā viņa brauc atpūsties: Janvārī - slēpot uz Alpiem, pavasarī – uz SPA kūrortu Francijā, rudenī šopingā uz Milānu (lieliski noņem stresu!) un ap Ziemassvētkiem – uz Tenerifi. Vasaras viņi pavada Jūrmalas mājā, jo ir taču tik daudz, ko redzēt – Jaunais Vilnis, pats par sevi, un tad vēl neskaitāmo krievu humoristu viesizrādes...

Armandam ir arī dēls- skolnieks un "jaunais latvietis", kurš tāpat ka tēvs, saprot, ka dzīvē par visu svarīgaka ir nauda un vara, tadēļ viņš cenšas attaisnot tēva cerības un kļūt par pilntiesīgu miljonu mantinieku un tēva darba turpinātāju. Par labām sekmēm skolā viņš tiek dāsni atalgots – jauns dators, iepirkšanās svētki "Palazzo Italia" vai jauns slēpošanas ekipējums gaidāmajam braucienam uz Šveici. Dēla lielakā vēlēšanās ir kaut ātrāk viņam paliktu astoņpadsmit, jo tad būs iegūta autovadītaja apliecība un tēvs uzdāvinās mašīnu. (Auto marku varam pat neminēt...)

Armands, protams, ir arī labs un gādīgs dēls saviem vecākiem – pensionāriem. Uz viņiem piederošās zemes viņš uzcēlis daudzdzīvokļu māju, vienu no dzīvokļiem uzdāvinot (!) vecākiem. Lai arī tas ir vienistabas dzīvoklis pirmajā stāvā (un, godīgi sakot, tam ļoti ilgi nevarēja atrast pircēju), vecāki viņam ir ļoti pateicīgi. Armands nekad neaizmirst apsveikt vecākus jubilejās un dzimšanas dienās – parasti gan pa telefonu, jo ir vai nu apslimis, vai atrodas kādā kārtējā ārzemju izbraucienā. Toties Ziemassvētkus – pēc tradīcijas – viņi svin kopā, un vecāki vienmēr ir aizkustināti un pateicīgi, saņemot davanā no dēla "Spices" dāvanu kartes 10 latu vertībā.

Kad Armands nopirks villu Kanāriju salās, viņam būs viss, ko viņš jebkad dzīvē velējies. Un kas par to, ja dažreiz, kad viņš ir vienatnē ar sevi, viņu pārņem trauksme, izbrīns un neizpratne, jo atkal un atkal galvā rinķo apjausma, ka kaut ko tomēr viņš ir palaidis garām. Tomēr – un tas taču ir acīmredzami – tās ir tikai pārpūlēšanās sekas, tādēļ Armands izmet šīs muļķības no galvas un nolemj visdrīzākaja laikā doties sen pelnītajā atpūtā. Varbūt vienreiz aizbraukt sievai līdzi uz to SPA kūrortu? Kārtīga masāža tiešām nenāktu par sliktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!