Sastāvdaļas:
- 16 reņģu filejas
- 4 šalotes sīpoli vai 1 neliels dzeltenais sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 tējk. Rīvmaizes
- 240 ml saldā krējuma
- 20 g sviesta
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- pāris šķipsniņas malta muskatrieksta
Pagatavošana:
- Uzsildi cepeškrāsni 180 grādus karstu.
- Sagriez sīpolus un ķiploka daiviņu plānās šķēlēs.
- Kārto sacepuma sastāvdaļas porciju traukos šādā secībā: trešdaļa sīpolu, 2 reņģu filejas, sāls, pipari, šķipsniņa malta muskatrieksta, 1 ķiploka šķēle, vēlreiz trešdaļa sīpolu, ½ tējk. rīvmaizes, un pārlej ar 2 ēd.k. saldā krējuma. Pēc tam vēl vienu kārtu.
- Uzliec katra sacepuma virspusē piciņu sviesta un liec cepeškrāsnī cepties 10-15 minūtes. Beigās vari pacept 2 minūtes grila režīmā.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit