Reņģu sacepums  (1)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Svaigas reņģes ir spīdīgas, smaržo pēc jūras un ir teju Latvijas nacionālās zivis, vienas no retajām, ko vēl zvejo Baltijas jūrā. Vienīgais to trūkums ir, ka cepot uz pannas tās ir pārāk aromātiskas un piesmaržo pilnu māju. Taču šajā sacepumā reņģu aromāts paliek maigs. Sātīgs vietējs un sezonāls ēdiens ziemas mēnešos. Var pagatavot porciju traukos vai vienā lielā formā.

Sastāvdaļas:

  • 16 reņģu filejas
  • 4 šalotes sīpoli vai 1 neliels dzeltenais sīpols  
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 4 tējk. Rīvmaizes
  • 240 ml saldā krējuma
  • 20 g sviesta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • pāris šķipsniņas malta muskatrieksta

Pagatavošana:

  1. Uzsildi cepeškrāsni 180 grādus karstu.
  2. Sagriez sīpolus un ķiploka daiviņu plānās šķēlēs.
  3. Kārto sacepuma sastāvdaļas porciju traukos šādā secībā: trešdaļa sīpolu, 2 reņģu filejas, sāls, pipari, šķipsniņa malta muskatrieksta, 1 ķiploka šķēle, vēlreiz trešdaļa sīpolu, ½ tējk. rīvmaizes, un pārlej ar 2 ēd.k. saldā krējuma. Pēc tam vēl vienu kārtu.
  4. Uzliec katra sacepuma virspusē piciņu sviesta un liec cepeškrāsnī cepties 10-15 minūtes. Beigās vari pacept 2 minūtes grila režīmā.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!