Foto: LETA
Būvfirmas "Re&Re" vadība - valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš un ģenerāldirektors Didzis Putniņš – saistībā ar Zolitūdes veikala "Maxima" traģēdiju policijā pratināti nav, to otrdien Latvijas televīzijas raidījumā 1:1 atzina abi kungi.

Nākamajā dienā pēc traģēdijas Putniņš bijis uz sarunu pie kriminālprocesa virzītājiem, izmeklētājiem, taču tā nav bijusi pratināšana un nav oficiāli dokumentēta.

Abi uzņēmuma šefi sacīja, ka jūtas morāli līdzatbildīgi par notikušo traģēdiju, kurā gāja bojā 54 cilvēki. Uzņēmums atrodoties šoka stāvoklī un "mēs visi esam sērīgi," sacīja "Re&Re" vadība. Jautāti, par ko viņi ir morāli līdzatbildīgi, kungi skaidroja - par to, ka notika šāda nelaime un par to, lai tāda vairs nenotiktu.

Nedz Pauniņš, nedz Putniņš policijā saistībā ar traģēdiju nav pratināti. Policija neesot runājusi arī ar šī veikala galveno būvdarbu vadītāju, "Re&Re" priekšnieki sacīja raidījumā.

Pauniņš un Putniņš raidījumā sacīja, ka uzņēmums ir gatavs uzņemties visu atbildību, ja tā izmeklēšanā tiks pierādīta. Atbildība ir jānes tāda, kāds ir notikta likumdošanā, sacīja būvuzņēmuma vadītāji. Kungi sacīja, ka atklāsies, ka ir izdarījuši likumpārkāpumu, tad saņems tādu sodu, kāds ir noteikts likumos.

Jautāti, vai pieļauj situāciju, ka pēc viņiem pakaļ atnāks policija un arestēs, uzņēmuma ģenerāldirektors Didzis Putniņš sacīja, ka ir gatavs visam. "Pagaidām es nejūtos vainīgs, lai tā notiktu," sacīja Putniņš.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 21.novembrī, iebruka Zolitūdes lielveikala "Maxima" jumts. Traģēdijā bojā gāja 54 cilvēki, vairāki desmiti tika ievainoti. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!