Spēkā stājies jaunais siltumenerģijas maksimālais, par 28-30% augstāks apkures tarifs Rēzeknes pilsētā, informēja Latgales pašvaldību daudznozaru sabiedrisko pakalpojumu regulatorā.
Jaunais kopējais siltumenerģijas tarifs iedzīvotājiem paaugstinājies par 28% un ir 27,60 lati par megavatstundu iepriekšējo 21,50 latu vietā. Savukārt pārējiem lietotājiem maksa par siltumenerģiju ir par 30% augstāka - 29,02 lati līdzšinējo 22,26 latu par megavatstundu vietā.

SIA "Latgales enerģija" Latgales pašvaldību daudznozaru sabiedrisko pakalpojumu regulatorā jauno siltumenerģijas tarifu paaugstināšanas projektu bija iesniegusi novembrī un tas balstījās uz dabasgāzes izmantošanu siltumenerģijas ražošanai.

Uzņēmums vēlējās paaugstināt siltumenerģijas pārdošanas tarifus iedzīvotājiem līdz 32,96 latiem par megavatstundu, bet juridiskām personām - līdz 34,25 latiem.

Tarifu paaugstināšanas nepieciešamību uzņēmums skaidroja ar to, ka paaugstinājušās kurināmā un elektroenerģijas cenas, kā arī jāņem vērā, ka esošie tarifi ir spēkā jau divas apkures sezonas un nesedz uzņēmuma saimnieciskās izmaksas.

Pērnā gada oktobrī SIA "Latgales enerģija" bija iesniegusi Latgales pašvaldību daudznozaru sabiedrisko pakalpojumu regulatorā siltumenerģijas ražošanas tarifu paaugstināšanas projektu, kas paredzēja maksu par siltumenerģiju iedzīvotājiem paaugstināt par 93,3%, bet pārējiem lietotājiem - par 60,8%.

Novembrī tarifu plānotais paaugstinājums bija mazāks - attiecīgi 53,3% un 30,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!