Piektdien Rēzeknes pilsētas domes deputāti lems par pašvaldības šā gada budžeta grozījumiem, kas paredz par 232 000 latu samazināt no pamatbudžeta ieņēmumiem finansētos izdevumus.

Domes Finanšu pārvaldes vadītāja Velta Vekšina informē, ka budžeta grozījumus pašvaldība spiesta veikt, jo pašreizējā ekonomiskajā situācijā nepildās nodokļu ieņēmumu prognoze.

Tādējādi, piemēram, Izglītības pārvaldei atvēlamā finansējuma apjoms varētu samazināties par 64 000 latu, domes administrācijas struktūrvienībām - par 27 000 latu, Pilsētas saimniecības pārvaldei - par 27 000 latu, Kultūras pārvaldei - par 18 000 latu, Sporta pārvaldei - par 7000 latu, bet Sociālās aprūpes pārvaldei - par 14 000 latu.

Rēzeknes pilsētas dome norāda, ka izdevumu samazinājumu plānots veikt, samazinot saimnieciskos, kā arī administratīvos izdevumus. Tas kļuvis iespējams, pateicoties strādājošo skaita samazināšanai un neapmaksāto brīvdienu ieviešanai.

Vienīgā joma, kuru līdzekļu samazinājums nav skāris, ir sociālie pabalsti.

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC) prognozē, ka pašvaldības nākamā gada budžetā sociālajiem pabalstiem var nākties paredzēt vēl vairāk līdzekļu.

Tai pat laikā Rēzeknes pilsētas kopbudžeta ieņēmumi un izdevumi palielināti par aptuveni 231 000 latu, kas ir Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu īstenošanai piešķirtais Eiropas fondu finansējums un to ieviešanai nepieciešamais kredīts Valsts Kasē.

Tādējādi pašvaldības kopbudžeta izdevumi varētu būt 22,8 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!