Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar SIA "Gādība" iecerējis slēgt 65 666 latus vērtu līgumu par naftas produktu pārbaudes estakādi Rēzeknes muitas kontroles punktā, informē VID Komunikāciju nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga.
VID pārstāve informēja, ka kopš 1995.gada tiek īstenots Valsts investīciju programmas projekts "OP 03 Muitas posteņi uz robežām", lai ieviestu muitas kontroles infrastruktūru un tehnoloģijas, uzlabotu klientu servisu un īstenotu efektīvu muitas kontroli uz Eiropas Savienības ārējās robežas un iekšzemē.

Šajā projektā Ieņēmumu dienests paredzējis izveidot arī naftas produktu pārbaudes estakādi Rēzeknē.

Pēc Grīnbergas teiktā, patlaban tiek pabeigta estakādes projektēšana un par estakādes būvnieku konkursa kārtībā izvēlēta "Gādība". Pagaidām līgums par būvniecību vēl nav noslēgts.

VID plānojis, ka dzelzceļa estakādes garums būs 80 metri, tā būs apgaismota un iežogota, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja dati. Konkursu estakādes būvēšanai VID izsludināja šā gada augustā, par piemērotāko no trim pretendentiem tika atzīta SIA "Gādība".

Grīnberga piebilda, ka projektā "OP 03 Muitas posteņi uz robežām" VID veic vairākus uzlabojumus, lai muitas dienests varētu pilnvērtīgi ieviest kontroles pasākumus, apkarot negodīgu konkurenci, kontrabandu, nelegālu tirdzniecību un korupciju, kā arī panākt, lai tiktu ievērotas intelektuālā īpašuma tiesības un apkarota narkotisko, psihotropo un citu konvencionāli aizliegto vielu pārvietošana pāri robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!