Foto: stock.xchng
Rēzeknē jau marta beigās sāks darboties atskurbtuve, kuras izveidē pilsētas dome ieguldījusi 12 240 latu, portālu "Delfi" informēja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Petrova.

Zināmā mērā arī pašvaldībai ir jābūt atbildīgai par tām personām, kuras alkohola stāvoklī, vai narkotisku vielu ietekmē ir palikušas bezpalīdzības stāvoklī uz ielas un apdraud gan sabiedrisko kārtību, gan savu veselību un dzīvību, uzskata Rēzeknes pilsētas domes Pašvaldības policijas pārvaldes priekšnieks Aivars Stalidzāns. Viņš norādījis, ka viena no pašvaldības funkcijām ir gādāt par sabiedrisko kārtību un apkarot žūpību.

Tāpēc, pamatojoties uz Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja rīkojumu, 2010.gadā izveidota darba grupa, kuras mērķis bija izpētīt situāciju pilsētā un sagatavot priekšlikumus atskurbtuves atvēršanai. Pēc situācijas izvērtēšanas nolemts, ka atskurbtuvi ierīkos Rēzeknes slimnīcā, narkoloģijas nodaļas telpās.

Slimnīcas telpās reibuma izgulēšanas vietu nolemts ierīkot, lai tās "klientiem" nodrošinātu nepieciešamo medicīnisko aprūpi. Atskurbtuves istabās tiks nogādāti apreibuši cilvēki, kas atrodas pilsētas administratīvajā teritorijā, neatkarīgi no deklarētās dzīves vietas, norāda domē.

"Jāpiebilst, ka atskurbtuvju ierīkošana nav pašvaldības funkcija, tas ir valsts pienākums, tomēr finansējums tam nav paredzēts," uzsvēra Petrova. Dome brīvprātīgi pieņēmusi lēmumu par atskurbtuves izveidošanu, tam no līdzekļiem neparedzētie gadījumiem piešķirot 12 240 latus.

Plānots, ka atskurbtuve uzsāks savu darbību jau marta beigās, kad visi nepieciešamie darbi tiks pabeigti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!