Jūnija beigās pēc Rēzeknes domes pasūtījuma uzsākta nolikuma izstrāde konkursam par tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādi koncertzāles būvniecībai Rēzeknē, informē "Latgales Laiks".
Rēzeknes domes Attīstības pārvaldes nodaļas vadītāja Ināra Groce informē, ka plānots rīkot arī mākslinieku plenēru, lai rastu idejas koncertzāles izveidei.

Plašsaziņas līdzekļos jau izskanējusi informācija par Kultūras ministrijas ieceri Latvijā būvēt piecas jaunas daudzfunkcionālas koncertzāles. Iespējams, ka viena no tām atradīsies Rēzeknē. Interesi par koncertzāles būvniecību izrādījusi arī Daugavpils pašvaldība.

Jau pērn Rēzeknes pilsētas dome, uzskatot, ka trūkst piemērotu telpu lielāku koncertu rīkošanai, kā arī dažādu pasākumu norisei, konceptuāli atbalstīja koncertzāles būvniecību un pat rezervēja šā gada pašvaldības budžetā finansējumu tās iespējamās būvniecības izpētei. Šo laiku aktīvi strādājusi koncertzāles izveides darba grupa, bet domes speciālisti izzinājuši citu pašvaldību un valstu pieredzi šādu objektu izveidē, izmantošanā un uzturēšanā.

Rēzeknē plānotajam objektam nav jābūt vienkāršai koncerttelpai, to paredzēts izmantot arī dažādiem pasākumiem un izstādēm. Te mājvietu varētu rast vairāki kolektīvi, arī pūtēju orķestris "Rēzekne".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!