Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs siltumapgādes uzņēmumu SIA "Rēzeknes enerģija" un a/s "Rēzeknes siltumtīkli" vadītājiem uzdevis izvērtēt iespējas samazināt siltumenerģijas tarifu pilsētā nākošajai apkures sezonai, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Šobrīd Latvijas pilsētas ir nobažījušās, ka akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa izmaiņu dēļ ievērojami var sadārdzināties dabasgāzes cena un līdz ar to pieaugs siltumenerģijas tarifi. Viens no risinājumiem šajā situācijā ir pašvaldības uzņēmumiem likt pārskatīt to tarifa daļu, kas nav tieši atkarīga no dabasgāzes cenas.

Mērs norāda, ka pilsēta rekonstruēja Ziemeļu rajona katlumāju, sāka siltumtrašu modernizāciju, lai samazinātu siltumenerģijas ražošanas un piegādes izdevumus.

"Ja apkures tarifi dabasgāzes sadārdzinājuma dēļ pieaugs tādā apmērā, kā šobrīd prognozē Latvijas pilsētas, tad rēzeknieši nevarēs norēķināties par šo pakalpojumu un tas var novest pie iedzīvotāju protestiem un pat nemieriem. [..] Ja tarifi pieaugs par 50%, daļa siltuma apgādes uzņēmumu bankrotēs un zaudējumus vajadzēs segt pašvaldībai no sava budžeta," saka domes priekšsēdētājs Bartaševičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!