Foto: DELFI
Ceturtdien, Starptautiskajā mitrāju dienā Rēzeknes Augstskolā notiks Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas rīkots pasākums, informēja augstskola.

Interesenti tiek aicināti apmeklēt prezentāciju "Mitrāji un to nozīme" un Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieku veidoto fotogrāfiju izstādi "Teiču un Krustkalnu dabas rezervāti".

Teiču dabas rezervāts, kas ietver Latvijā un arī Baltijā lielāko purvu ar tādu pašu nosaukumu, ir viena no Ramsāres konvencijas par mitrāju aizsardzību vietām Latvijā. Izstādē eksponētajās fotogrāfijās redzamas gan rezervātiem raksturīgākās ainavas dažādos gadalaikos, gan interesanti dabas objekti, kurus ikdienā neredzam.

Ramsāres konvencijas misija ir mitrāju aizsardzība un saprātīga izmantošana, rīkojoties nacionālā un sadarbojoties starptautiskā līmenī, lai sasniegtu ilgtspējīgu attīstību visā pasaulē.

Ramsāres konvencijas vietas Latvijā ir Engures ezers, Kaņiera ezers, Teiču un Pelečāres purvs, Papes ezers, Lubāna ezera mitrāju komplekss un Ziemeļu purvi. Šogad Ramsāres konvencijai par mitrājiem aprit jau 41 gads.

Fotogrāfiju izstāde Rēzeknes Augstskolas telpās, Atbrīvošanas alejā 90 skatāma no līdz 20.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!