SIA "Rēzeknes ūdens" un Dānijas uzņēmums "PER Arasleff" ir parakstījis līgumu par dzeramā ūdens piegādes sistēmas rekonstrukciju Rēzeknē. Pēc projekta īstenošanas rēzeknieši saņems kvalitatīvu un Eiropas Savienības (ES) prasībām atbilstošu dzeramo ūdeni.
Vides ministrijas Komunikācijas nodaļā informē, ka līguma kopējā summa ir 7,56 miljoni eiro (aptuveni 5,3 miljoni latu), no kuriem 75% ir ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Vērienīgo dzeramā ūdens piegādes sistēmas rekonstrukciju Rēzeknē plānots pabeigt 2007.gada beigās. Pilsētā tiks uzbūvēts jauns ūdens atdzelžošanas stacijas komplekss un aku lauks. Tiks veikta arī jaunu dzeramā ūdens maģistrālo tīklu montāža un apvienotas lokalizētās četras ūdensapgādes sistēmas vienotā sistēmā.

Rēzeknē jau beidzies projekts par ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukciju un paplašināšanu. 24 pilsētas ielās izbūvēti un atjaunoti ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli 15,7 kilometru garumā. Ekspluatācijā tos nodos jau novembrī, tā radot iespēju arvien vairāk pilsētas iedzīvotājiem saņemt centralizētus dzeramā ūdens piegādes un kanalizācijas pakalpojumus.

Īstenotie ūdenssaimniecības attīstības pasākumi būs būtisks solis, ieviešot ES ūdens struktūrdirektīvu, kas nosaka dzeramā ūdens kvalitātes normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!