Foto: ČetrasSezonas.lv
Šī kūka ir kā pārsteigums, kas saliekams kā mozaīka – pa gabaliņam vien. Dažādas sastāvdaļas, bet kopējais iespaids neaizmirstams – medaini riekstains, salds un ar mazu devu svaiguma. Ja nav vairs pieejamas mellenes, blenderē kādas citas meža ogas vai arī aprikozes vai izmanto saldētas ogas. Pirms pasniegšanas ļauj pastāvēt 2 h.

Sastāvdaļas:

Pamatne:

  • 160 g lazdu riekstu, pilnībā smalki samalti
  • 6 olu baltumi
  • 350 g pūdercukura
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa
  • naža gals sāls

Pildījums:

  • 450 g maskarpones siera
  • 70 g pūdercukura
  • 200 ml salda krējuma
  • ½ maza citrona sulas

Dekoram:

  • 100 g melleņu
  • 2 aprikozes

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj pannu ar foliju un to visu viegli sasmērē ar eļļu.
  2. Liec putoties olbaltumus. Puto vidējā ātrumā, līdz putas kļūst gaisīgas. Tad, pievienojot pa vienai ēdamkarotei cukura, putošanu turpini, līdz ir pielikts viss pūdercukurs. Tas varētu prasīt apmēram 7-9 minūtes.
  3. Kad masa ir stingra un viss cukurs pielikts, liec klāt etiķi un riekstus un tos iecilā, lai ir visā olbaltumā.
  4. Izklāj uz sagatavotās plāts un liec cepties apmēram 30 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Izslēdz krāsni un atstāj dzesēties krāsnī ar viegli atvērtām durvīm kādas 4 h, bet vislabāk - visu nakti. Kad pilnībā atdzisis, liec ledusskapī, līdz kļūst auksta. Vislabāk - 4 h.
  5. Izņem no ledusskapja, sadali trīs vienādās daļās. Liec pirmo daļu uz trauka, uz kura jau kūku pasniegsi. Uzsmērē trešdaļu krēma. Tad melleņu biezeni. Tad pa virsu atkal kārtu kūkas pamatnes, kam pa virsu krēmu un pa vidu atkal mellenes. Uzliec pēdējo kūkas kārtu, tad krēmu un izrotā ar mellenēm.
  6. Krēms. Liec mikserī maskarponi un cukuru, saputo, līdz masa ir krēmīga, pievieno saldu krējumu un atkal saputo, līdz ir vijīga masa. Beigās pievieno citrona sulu, samaisi.
  7. Biezenim. Sablenderē mellenes ar aprikozēm, kurām noņemtas miziņas, līdz ir viendabīgs biezenis.
Labu apetīti!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!