Pildījums
  • 100 g notīrītu mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 100 g valriekstu
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 150 ml tumšā cukura sīrupa
  • 150 ml farīna cukura
  • 2 ēdamk. kviešu miltu
  • 100 ml piena
  • Pagatavošana:

    1. Lazdu riekstus uz cepešpannas grauzdē krāsnī. Čaumalu noņem berzējot riekstus ar, piemēram, biezu virtuves papīru. Grauzdē arī mandeles un valriekstus.

    2. Izkausē taukus pannas dibenā un ļauj tiem atdzist. Pēc tam visas sastāvdaļas sajauc mīklā, kuru ievieto apmēram 25 cm platā kūkas veidnē. Uzkarsē mīklu 10 minūtes, 200 grādos. Samazina temperatūru līdz 175 grādiem.

    3. Pildījuma sastāvdaļas, izņemot mandeles un riekstus, sajauc katliņā. Vāra uz lēnas liesmas dažas minūtes. Noņem katliņu no plīts un iemaisa riekstus un mandeles.

    4. Izklāj pildījumu uzkarsētajā veidnē un cep apmēram 15 minūtes.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!