Rīgas centrā darbu ir uzsākusi jauna dizaina - viesnīca „Hotel Justus”. Viesnīca atrodas netālu no Doma baznīcas (Jaunielā 24).
Viesnīcas senlaicīgā fasāde ir atjaunota 2008.gadā. Viesnīca saviem klientiem piedāvā 45 modernus numurus. Viesnīcas interjers savieno veclaicīgo būvniecību ar dekoratīviem risinājumiem, kuros ir izmantots gan antikvariāta lietas, gan modernā māksla.

Viesnīcas fasāde ir saglabājusies no pēdējās pārbūves 1874.gadā. XIX gadsimta sākumā ēkā atradās traktieris ar biljardu, vēlāk tipogrāfija un litogrāfija, XX gadsimtā amatnieku darbnīca, farmācijas laboratorija, kinoteātris un biroju telpas.

Arhitektūra un vēsturiskā atmosfēra šo vietu ir dažreiz pārveidojusi arī par kinofilmu uzņemšanas laukumu. Tagadējās viesnīcas telpās ir uzņemtas tādas PSRS kulta filmas kā: „17 pavasara mirkļi”, un „Šerloks Holms un doktors Vatsons”. Patreizējā viesnīcas ēka spiega Isajeva-Štirlica cienītājiem ir palikusi atmiņā kā satikšanās vieta Blūmenštrāses ielā, kur traģiski gāja bojā profesors Pleišners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!