Foto: Publicitātes foto

Turpinot sabiedriskās kustības "Mans Doms" rīkoto koncertu sēriju sestdien, 7. decembrī, plkst. 19 Rīgas Domā Ziemassvētku atmosfēru radīs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris un elektroniskās mūzikas mākslinieks Elvi.

Koncertā, apvienojot jaunus skaņas eksperimentus un tradicionālas svētku melodijas, klausītājiem būs iespēja dzirdēt pūšamo un sitamo instrumentu skanējumu, kas mijiedarbosies ar elektroniskās mūzikas eksperimentālajām ainavām un vokālu.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris visbiežāk piedalās valstiska mēroga pasākumos, tāpēc šis koncerts ir izaicinājums arī orķestra dalībniekiem. Orķestris ir ieguvis vairākkārtēju starptautisku atzinību militāro orķestru festivālos, kā arī mūzikas forumos dažādās pasaules valstīs. Līdz šim izdoti trīs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra kompaktdiski, iekļaujot arī latviešu komponistu skaņdarbus un to aranžējumi.

Savukārt elektroniskās mūzikas eksperimentētājs Elvi (Elviss Zants) plašākai sabiedrībai pazīstams kā līdzautors režisora Aika Karapetjana populārās filmas "Cilvēki tur" muzikālajam materiālam, kā arī laikmetīgās dejas performances "Il cimento della struttura e dell'accento" mūzikas autoram.

Koncerta skanējumu papildinās Studenšu Prezidiju Konventa koris diriģentes Daces Bites vadībā, kā arī solisti Marlēna Keine (soprāns) un Arvīds Keinis (bass).

Arī šī koncerta ienākumi tiks izmantoti Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" tapšanai, ko organizē biedrības "Ascendum" atbalstītais projekts "Mans Doms". Jau trešo sezonu Rīgas Doma baznīcā norisinās koncerti, visus ienākumus novirzot šim mērķim, kas kalpos par liecību Atmodas un Barikāžu laika notikumiem.

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!