Foto: Publicitātes foto
Rīgas Ziemassvētku koncerta "Šī brīnišķā pasaule" lielā skatuve, pēc scenogrāfa Artūra Arņa ieceres, tiks rotāta ar ābelēm, plūmju kokiem un ķiršiem, radot asociāciju ar apsnigušu augļudārzu zvaigžņotā naktī, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori no BT1.

Domājot par Rīgas Ziemassvētku koncerta vizuālo ietērpu un Antuāna de Sent-Ekziperī pasaulslaveno stāstu "Mazais princis", kura fragmenti caurvīs koncerta muzikālos numurus, scenogrāfs Artūrs Arnis izvēlējās māksliniecisko risinājumu, kas ietver gan dramatismu, gan vieglumu, gan pasaulīgus brīnumus.

"Naktī, kad nenāk miegs, es izeju dārzā un raugos debesīs. Var redzēt Greizos ratus un citus zvaigznājus un rodas sajūta, ka es saslēdzos ar debesīm," tā par savu ieceri stāsta Artūrs Arnis.

Jau agrāk, pavadot laiku pastaigās pa Pierīgu, scenogrāfam māksliniecisku interesi raisīja tās mazdārziņu augļukoki, kas mudināja izmantot šo scenogrāfisko risinājumu.

Artūrs Arnis ir veidojis scenogrāfiju izrādēm Latvijas Nacionālajā teātrī, A. Čehova Krievu Drāmas teātrī, Dailes teātrī, Daugavpils teātrī, kā arī pērn Rīgas Ziemassvētku koncertiem Ķīpsalā.

Jau ziņots, ka Rīgas Ziemassvētku koncertā "Šī brīnišķā pasaule" Ķīpsalā piedalīsies pazīstami aktieri un solisti – Dita Lūriņa, Daumants Kalniņš, Mārtiņš Brūveris, Artūrs un Emīls Manguļi. Koncertos piedalīsies arī vokālā grupa "Framest", kori "Sonore" un "Fortius", orķestris "Rīga" diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā un orķestra "Rīga" bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā. Programmā būs iemīļotas latviešu un ārzemju komponistu Ziemassvētku dziesmas un populārās mūzikas šedevri.

Koncerti notiks ceturtdien, 20. decembrī, plkst. 19.30; otrdien, 25. decembrī, plkst. 15.00 un trešdien, 26. decembrī, plkst. 15.00. Vairāk par koncertiem lasi BT1 mājaslapā.

Koncertu rīko "BT 1 Music" - Rīgas Ziemassvētku koncertu un pasaulslaveno mūziklu "Les Misérables", "Vestsaidas stāsts", "Mūzikas skaņas" oriģināliestudējumu producents. Koncertu atbalsta Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!