Gandrīz pašā Rīgas Zooloģiskā dārza vidū ir izveidotas vairākus metrus augstas virvju vijuma konstrukcijas, pa kurām bērni var rāpot un lēkāt bez bailēm.
Īsi pirms Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas šo bērnu aktīvās atpūtas laukuma iekārtu Zoodārzam uzdāvināja SIA LMT. Nu tā uzstādīta un godam pārbaudīta darbībā, informē Zoodārza Informācijas dienests.

Kaut Zoodārzs pēc būtības ir drīzāk vides izglītības, nevis izklaides vieta, tomēr nevar prasīt no enerģijas pārpilniem bērniem vairākas stundas dzīvniekus pētīt un vērot rāmi un klusi. Tad nu "O-pils" kalpos kā "enerģijas novedējs", lai pēc krietnas draiskošanās atkal varētu kādu laiciņu ziņkāri izzināt 470 Zoodārzā eksponēto dzīvnieku sugu uzvedību un paradumus.

4.jūnijā Zoodārza apmeklētāji varēs piedalīties pasākumos, kas veltīti starptautiskajai vides dienai, kas visā Latvijā tiek atzīmēta 26.maija līdz 10.jūnijam. Laika posmā no 12.00 – 15.00 notiks pasākums "Zoodārzs – zilonim draudzīga vide"

Pasākuma laikā apmeklētāji tiks aicināti apmeklēt ziloņu draugus un radiniekus (nīlzirgus, takinus, pāvus u.c.), piedalīties viktorīnās par šiem dzīvniekiem un, protams, apmeklēt izstādi "1000 ziloņi Rīgas zoodārzā", kurā eksponēti vairāk kā 300 dažādi "ziloņu" suvenīri no Ulda Klapera un Jāņa Buka privātkolekcijām.

Savukārt Rīgas zoodārza filiālē "Cīruļi" pirms mazliet vairāk kā nedēļas piedzimuši gan vilcēni, gan lūsēni. Lūšu māte Margo, tāpat kā vilcene Gaisma, savus lolojumus nerāda pat kopējiem, tāpēc ne par to skaitu, ne dzimumu runāt vēl pāragri. Kad mazajiem būs apmēram 2 mēneši, tiks rīkotas to "medības", lai saskaitītu, vakcinētu un noteiktu vilcēnu un lūsēnu dzimumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!