Foto: LETA

Mūsdienu globalizētajā pasaulē drošību un stabilitāti nevar uzskatīt par pašsaprotamu, to pierāda notikumi pagājušajā gadā - nelikumīgā Krimas aneksija un Krievijas agresija Ukrainas austrumos, paneļdiskusijā Lenarta Meri konferences ietvaros Tallinā norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Rinkēvičs pavēstījis, ka galvenais Austrumu partnerības uzdevums un Eiropas Savienības (ES) kopējās intereses ir veidot miera un labklājības zonu ES kaimiņvalstīs.

"Nav šaubu, ka Austrumu partnerības politika ir pievilcīga visiem mūsu partneriem, tā attīstās un līdz šim ir bijusi veiksmīga. Protams, ka katra valsts no Austrumu partnerības sagaida tos mērķus, ko tās katra sev ir izvirzījusi. Tādēļ ar katru no partnervalstīm ir jāstrādā individuāli. Ceru, ka tas tiks iezīmēts Rīgas deklarācijā, pie kuras pašlaik norisinās aktīvs darbs. Rīgas samits norisināsies citos apstākļos kā līdz šim, taču Eiropas Savienība ir joprojām atvērta, īpaši Austrumu partnerības valstīm," Tallinā sacījis Rinkēvičs.

Saskaņā ar ministra teikto, intensīvs dialogs ar visiem partneriem mobilitātes jomā liecina, ka šī joma ir prioritāra starp Austrumu partnerības valstīm sadarbībā ar ES: "Paveiktais vīzu liberalizācijas jomā pietuvinās mūsu partnerus tuvāk Eiropas Savienībai."

Astotajā Lennarta Meri konferencē ar nosaukumu "Pasaules kārtības robežas", kas Tallinā norisinās no 24. līdz 26. aprīlim, šogad galvenā uzmanība ir veltīta starptautiskajai situācijai 40. gadadienā pēc Helsinku vienošanās, kas paredzēja Eiropas drošības un sadarbības organizācijas izveidi un robežu valstu nedalāmību Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!