Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šobrīd tiek lēsts, ka Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē kopējās izmaksas triju gadu laikā nebūs pārsniegušas 60 miljonus eiro, preses konferencē prezidentūras galvenajā norises vietā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs, atbildot uz jautājumu par prezidentūras izmaksām, norādīja, ka "mēs vēl kādu mēnesi vai pusotru maksāsim rēķinus", taču šobrīd tiek lēsts, ka kopējās izmaksas triju gadu periodā nebūs pārsniegušas 60 miljonus eiro.

Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sacīja, ka Latvijas prezidentūra ir pienākums, kas jāpilda reizi 14 gados. "Izmaksas mēs neesam aprēķinājuši, bet ir skaidrs, ka budžets nav pārsniegts. Ir ietaupījumi," viņa paziņoja.

Jau ziņots, ka Latvija par savas prezidentūras darbības prioritātēm bija noteikusi informācijas sabiedrības stiprināšanu un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ES nākotnes attīstībai, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, labklājības un drošības telpas veidošana ES kaimiņu reģionos, kā arī veicināt konkurētspējīgāku ES kā pamatu izaugsmei, cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai un ieguldījumu nākotnes attīstībā.

Trio prezidentūru 2014. gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija, tai šī gada pirmajā pusē sekojot Latvijai, savukārt gada otrajā pusgadā to noslēgs Luksemburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!