Rīt, 6.februārī, Jaunpiebalgas kultūras namā uz gadskārtējo Latvijas pagastu vadītāju sapulci pulcēsies aptuveni 350 pašvaldību vadītāji, lai spriestu par to, kā turpināt pagastu attīstību.
Kā informēja Latvijas Pašvaldību savienības preses sekretāre Olga Kokāne, Latvijas pagastu apvienības priekšsēdētājs, Dundagas pagasta padomes priekšsēdētājs Gunārs Laicāns ziņos par tēmu "Pagastu attīstībai jāturpinās arī pēc reformas".

Latvijas pagastu apvienības priekšsēdētāja vietnieki - Jaunpils pagasta padomes priekšsēdētāja Ligita Gintere un Vidrižu pagasta padomes priekšsēdētājs Ziedonis Rubezis - runās par tēmām "Latvijas kultūrvēsturiskā daudzveidība" un "Vai pagastiem jākļūst par nomali?".

Pagastu sapulcē aicināti piedalīties arī valdības pārstāvji. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters (JL) ir lūgts runāt Nacionālās reģionālās attīstības padomes lomu lauku attīstībā, satiksmes ministram Robertam Zīlem (TB/LNNK) būs iespēja izstāstīt, ko novadu veidošana dos pagastu iedzīvotājiem lauku ceļu un telefonizācijas sakārtošanā. Savukārt finanšu ministrs Valdis Dombrovskis (JL) ir aicināts stāstīt par finansējumu valsts atbalsta programmai novadu veidošanai 2005.gada budžetos.

Sapulces noslēgumā paredzēts pieņemt rezolūciju par pagastu attīstību, kurā būs izteikta prasība nostiprināt saskaņā ar likumu reformējamo pašvaldību valsts atbalsta programmas garantijas un pamatprincipus. Sapulce arī aicinās valdību un atbildīgo ministru uzņemties politisko atbildību par atbalsta programmas nodrošinājumu pilnā apmērā, skaidri paziņojot Latvijas sabiedrībai savu viedokli šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!