Rojas novada dome ārkārtas sēdē otrdien akceptēja Mērsraga atdalīšanos no Rojas novada, ņemot vērā mērsradznieki neapmierinātību ar novadu reformu un vietējā tautas nobalsošanā izteikto vēlmi atdalīties, portāls "Delfi" uzzināja Rojas pašvaldībā.

Rojas novada domes deputāti otrdien atbalstīja nolēma "ievērojot ievērojama daudzuma Mērsraga pagastā dzīvojošo personu vēlmi atdalīties no Rojas novada, piekrist Rojas novada pašvaldības administratīvās robežas grozīšanai, atdalot no Rojas novada pašvaldības Mērsraga administratīvo teritoriju."

Par šī lēmuma pieņemšanu nobalsoja 13 deputāti, pret balsoja Rojas novada domes priekšsēdētāja vietniece Eva Kārkliņa.

"Gala lēmums šajā jautājumā būs jāpieņem Saeimai," pēc balsošanas sacīja Rojas novada domes priekšsēdētājs Jānis Žoluds.

Jau vēstīts, ka vairākos novados pašlaik notiek diskusija par pagastu atdalīšanos. Rojas novadā par vēlmi atdalīties paziņojis Mērsrags, un likumprojekts par to nodots izskatīšanai Saeimas komisijām. Savukārt Alojas novadā par vēlmi turpmāk saimniekot patstāvīgi paziņojusi Staicele.

Vairāki Mērsraga iedzīvotāji izteikuši neapmierinātību ar abu pašvaldību apvienošanu, izveidojot vienu Rojas novadu. Vairāki simti iedzīvotāju iepriekš parakstīja prasību, lūdzot darīt visu, lai Mērsrags izstātos no Rojas novada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!