Foto: DELFI
Ātrās palīdzības brigāžu izvietošana attālākos valsts reģionos tiks turpināta, lai neatkarīgi no dzīvesvietas jebkurš iedzīvotājs varētu saņemt kvalitatīvu un savlaicīgu medicīnisko palīdzību, trešdien, atklājot jaunizveidotu neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigāžu punktu Saldus novada Ezerē, uzsvēra veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

Atklāšanas pasākumā ministre pauda savu gandarījumu par to, ka arī vietējā pašvaldība rīkojās atbildīgi un aktīvi iesaistījās, lai bez kavēšanās nodrošinātu brigādes darbu, jo brigāžu punkts atklāts, lielā mērā pateicoties pašvaldības atbalstam. Tāpat viņa uzsvēra, ka tuvāko gadu laikā tiks izveidoti vairāk nekā 30 šādi jauni brigāžu atrašanās punkti.

Kā ziņots, NMP brigāžu punkts atradīsies vēsturiskajā ambulances ēkā, kuras telpas un automašīnas nojume iekārtota ar Ezeres pagasta pārvaldes atbalstu.

Ezerē izvietotā ātrās palīdzības brigāde galvenokārt izbrauks uz attālākajiem Latvijas pierobežas pagastiem, tostarp Ezeres pagasta un tam tuvumā esošo Zaņas, Nīgrandes, Rubas, Vadakstes, Jaunauces, Pampāļu un daļēji arī Kursīšu un Zvārdes pagasta iedzīvotāju izsaukumiem.

Iepriekš uz izsaukumiem šajos pagastos tika sūtītas NMP brigādes no Saldus, līdz tālākajām vietām mērojot pat 60 līdz 70 kilometru attālumus.

Neatliekamo palīdzību iedzīvotāji šajos pagastos varēs izsaukt tāpat kā iepriekš, no fiksētā telefona zvanot uz tālruņa numuru 03, bet no mobilā tālruņa - uz 112. Papildu iespēja izsaukt ātro palīdzību gan no fiksētā, gan mobilā telefona ir arī pa numuru 63 374 003.

Dienesta vadītāja Renāte Pupele uzskata, ka brigādes atrašanās Ezerē ļaus vairākiem tūkstošiem pierobežas pagastu iedzīvotāju neatliekamās palīdzības mediķus sagaidīt daudz ātrāk. Ja līdz šim dažbrīd sliktos laika apstākļos ātro palīdzību Saldus novadā attālākajos pagastos dzīvojošie gaidīja teju vai stundu, tad tagad ātrajiem būšot nepieciešams pavisam īss laika sprīdis, lai nokļūtu līdz pacientam un sniegtu viņam nepieciešamo palīdzību veselībai un dzīvībai kritiskās situācijās, sacīja Pupele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!