Foto: DELFI

Gardēži - sarosieties! Beidzot iespējams redzēt un izmēģināt receptes, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājiem un lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva 3 portāla "Delfi" lasītājas, kas bija izrādījušas iniciatīvu un arī pašas mājās izmēģinājušas pagatavot ko garšīgu, izmantojot sieru "Džiugas".

Turpmākajās nedēļās iepazīstināsim jūs ar labākajām meistarklases receptēm. Kā pirmo jūsu uzmanībai piedāvajam recepti "Rukolas salāti ar Parmas šķiņķi, marinētu apelsīnu un cieto sieru":

Nepieciešams:

Rukolas salāti - 60 
Ķiršu tomāti - 6-8 gab.
Olīveļļa - 5 g
Baltais Balzamiko etiķis - 5 g
Pūdercukurs - 1 g
Parmas šķiņķis - 25 g
Apelsīni - 1 gab.
Grenadīna sīrups - 100 g
12 mēn. nogatavināta cietā "Džiugas" siera - 35 g


Pagatavošana:

  • Apelsīnam nogriežam mizu un iemērcam grenadīna sīrupā vismaz uz divām stundām.
  • Rukolas salātus pārlasām, liekam bļodā, apslakām ar olīveļļu un etiķi, pievienojam pūdercukuru, visu maigi apmaisām.
  • Kārtojam uz šķīvja. Pa virsu kārtojam plāni grieztu Parmas šķiņķi, šķēlēs grieztu marinētu apelsīnu, uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātus un plāni grieztu "Džiugas" sieru.



Salātiem tika izmantots Džiugas Mild siers - ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavinātais siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas.

Raksturīga krēmkrāsa, pie miziņas nedaudz izteiktākā tonī. Cieta, viengabalaina un diezgan viegli lūztoša struktūra. Šis siers ir kā izsmalcināta garšviela. Siers piemērots gan dažādu mērču pagatavošanai, gan desertu gatavošanai un cepumu cepšanai.

 

Receptes tapušās sadarbībā ar:

DžiugasBaltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!