Rundāles novada pensionāri grasās sūdzēties Eiropas Ombudam par veselības sistēmas aprūpes kvalitāti un trūkumiem Latvijā.

Vēstuli parakstījuši 150 cilvēki un Eiropas Ombudam to nosūtīs Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība.

Tā cer, ka pensionāru vēstule liks Latvijas valdībai vairāk naudas atvēlēt veselības aprūpei. Naudas trūkums jau pēc pāris mēnešiem var apdraudēt pat neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu, savukārt jau tagad ir pieaugusi mirstība slimnīcās, ko izraisījis nepietiekamais finansējums, kas līdz ar pieaugošu pacientu skaitu rada mediķu pārslodzi.

Parakstus vāca Viesturu pagasta pensionāru padomes vadītāja Dzidra Ročāne. "Eju uz vietām, kur pulcējas vairāk cilvēku - uz veikaliem, pastu, pagasta pārvaldi. Arodbiedrības sagatavotās vēstules teksts man ir līdzi, dodu cilvēkiem izlasīt un lūdzu parakstīt," stāsta Ročāne.

Pati Ročāne vasarā ārstējās Bauskas slimnīcā un tur no ārstiem viņa uzzinājusi par mediķu sagatavoto sūdzību Eiropas Ombudam. Izrakstījusies no slimnīcas, viņa sākusi vākt iedzīvotāju parakstus un sazinājusies ar pensionāru vadītājiem citviet. Parakstus domāts vākt līdz augusta beigām. Tikmēr arodbiedrības līderis Valdis Keris atzinis, ka šī varētu būt pirmā šāda veida sūdzība Eiropas Ombudam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!