Ar zvanu koncertu Rundāles pils Zelta zālē ceturtdien sāksies pils 270 gadu jubilejas svinības, portālu "Delfi" informēja Rundāles pils muzeja pārstāvji.
Rundāles pils pamatakmens tika ielikts 1736.gada 24.maijā. Jubilejas svinības sāksies ar "The Alleluia Ringers of Concordia University Visconsin" zvanu koncertu Zelta zālē.

Vēlāk parkā notiks rozes "Rundāles pils" kristības. Šobrīd jau pusotru gadu tiek realizēts "Rožu projekts", kas iecerēts kā rožu muzejs un rādīs tūkstošiem rožu šķirņu un to selekciju. Par rozes "Rundāles pils" krusttēvu pils jubilejas dienā kļūs LMT prezidents Juris Binde.

Kā viens no centrālajiem svinību notikumiem iecerēta hercoga Ernsta Johana restaurētā darba kabineta atklāšana. Apmeklētājiem tas būs atvērts jau sākot ar 25.maiju. Kā atzīmē Rundāles pils direktors Imants Lancmanis, "Hercogs beidzot varēs "ieiet" savā darba kabinetā, bet mēs ceram, ka drīz viņš varēs arī "strādāt" savā bibliotēkā." Pils direktoram ir reāls pamats tā domāt, jo pirmajā posmā tika veikta Hercoga bibliotēkas griestu gleznojumu konservācija, bet šobrīd procesā atrodas griestu gleznojumu restaurācija.

Svinības turpināsies ar koncertu Baltajā zālē, kur uzstāsies Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte (soprāns), klavesīniste Aina Kalnciema, čellists Ainārs Paukšēns un flautiste Ieva Pudāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!