Rupjmaizes kārtojums ar Rīgas Melno balzamu
Foto: ČetrasSezonas.lv

Rupjmaizes kārtojums ir lielisks izejmateriāls ar kura pamatu var spēlēties pievienojot dažādas garšas. Šoreiz pievienojām maskarpones krēmu un kaltētas dzērvenes. Vasarā vari pievienot jebkuras savas iemīļotās ogas. Vēlā pavasarī rabarberus. Maskarpones krēma vietā vari likt tikai saldu krējumu vai to saputo ar kādu citu krēmsieru.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 120 g rupjmaizes rīvmaizes
  • 200 g saldā krējuma 35%
  • 100 g marskapones siera
  • 100 g ābolu biezeņa
  • 40 g kaltētu dzērveņu
  • 40 g pūdercukura
  • 40 ml melnā balzama
  • 150 ml dažādu ogu mērces

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Rīvmaizi ber uz paplātes un liec grauzdēties karstā krāsnī 5-7 min. Ļauj atdzist un sajauc maizi kopā ar 2/3 ogu mērces un melno balzamu.
  2. Karstā ūdenī izmērcē dzērvenes. Saputo saldo krējumu, tad pievieno maskarpones sieru un pūdercukuru. Saputo līdz vieglām un mīkstām mākoņu putām. Uzmanību - nedrīkst pārkult. Beigās iecilā ābolu biezeni un iejauc briedinātas dzērvenes.
  3. Traukā pamīšus kārto maizes masu un krējumu, augšu nobeidzot ar maizes kārtu. Gatavo kārtojumu liec ledusskapī.
  4. Atlikušo mērci izmanto, pasniedzot ēdienu.
Lai garšīgi!
Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form