Foto: LETA

Glābēji sabrukušajā "Maximas" ēkā Zolitūdē ir pārbaudījuši visu teritoriju, kurā uzskatīja par iespējamu atrast vēl kādu bojā gājušo, taču neviens vairs nav atrasts, svētdien vakarā LTV raidījumā "De Facto" sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone - Godmane.

Glābēji pēc pulksten 16 atsāka glābšanas darbus, līdz tam notika sabrukušās ēkas demontāža. Pētersone-Godmane intervijā televīzijā sacīja, ka ir pārbaudīti atlikušie apmēram 50 kvadrātmetri, taču tur neviena cilvēka mirstīgās atliektas nav atrastas. Tāpēc var secināt, ka nelaimē veikala "Maxima" drupās ir gājuši bojā 54 cilvēki.

Tiesa, glābēji vēl turpina darbu, jo palicis vēl neattīrīts neliels laukums veikala vidū. Pētersone-Godmane gan sacīja, ka šajā vietā atrast vēl kādu cilvēku ir stipri zem 0,1%, līdz otrajam nogruvumam šajā teritorijā viss jau bija pārbaudīts. Glābēji gan vēl šo vietu pārbaudīs, lai būtu simtprocentīgi droši.

"Es ļoti gribētu cerēt, ka ar šādu traģisku bilanci [54 mirušie] būsim pabeiguši šos darbus," sacīja amatpersona.

Jautāta par tiem cilvēkiem, kuri savus tuviniekus joprojām uzskata par bezvēsts pazudušiem un tādi ir septiņi. Pētersone-Godmane sacīja, ka divas dienas iepriekš bezvēsts pazudušo skaits bija lielāks, taču vairāki vēlāk atradās pavisam citur. Amatpersona pieļāva, ka tā būs arī ar šiem septiņiem.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā sabruka veikals "Maxima" Zolitūdē. Traģēdijā dzīvības zaudēja 54 cilvēki, vairāki desmiti cieta. Policija notikušo izmeklēs kriminālprocesā un amatpersonas sola saukt pie atbildības un sodīt vainīgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!