Foto: Reuters/Scanpix
Sagaidot Jauno gadu, pieprasītas kļuvušas preces ar jaunā Pūķa gada simboliku, noskaidroja biznesa portāls "Nozare.lv", aptaujājot mazumtirdzniecības un suvenīru ražošanas uzņēmumus.

"Preces ar pūķa simboliku veikalu plauktos būs aktuālas līdz janvāra beigām, tas saistīts ar gaidāmo ķīniešu Jauno gadu," stāsta uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" pārstāvis Ivars Andiņš.

Jau novembra otrajā pusē tika iepirktas preces ar Pūķa gada simboliku, no tām pieprasītākās ir krūzes, glāzes, auduma salvetes un sveces. Lielākajos veikalos svētku preces vienkopus izvietotas atsevišķās tām paredzētās vietās, norāda Andiņš.

SIA "Rimi Latvija" pārstāve Dace Valnere informē, ka katru gadu tiek gādātas preces, kas simbolizē Jaunā gada atnākšanu. Šis gads nav izņēmums, jo veikalu plauktos atrodami dažādi suvenīri, keramikas izstrādājumi, sveces, kas simbolizē jauno Pūķa gadu.

"Iki" un "Cento" veikalu tīkla operatora SIA "Palink" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis akcentē, ka jau kopš decembra beigām veikala preču sortimentā atrodami dažāda veida suvenīri ar pūķa simboliku - krājkasītes, mīkstās rotaļlietas, svečturis-pūķis. Suvenīrus cilvēki pērk, jo īpaši svētku laikā, tomēr pastiprinātu pieprasījumu nevarot novērot.

SIA "Baltijas suvenīri" īpašniece Santa Naudiņa atklāj, ka uzņēmuma klientiem tirdzniecības vietās tiek piedāvātas preces ar Pūķa gada simboliku. Populārākie esot dažāda veida un lieluma magnēti - ar horoskopiem vai Jaunā gada novēlējumiem. Piedāvājumā ir arī stilizēti pūķi, kas izgatavoti no keramikas un stikla.

"Pieprasījums pēc suvenīriem ar pūķa simboliku ir liels, bet tie ir aktuāli tikai līdz janvāra beigām," stāsta uzņēmēja.

Savukārt apdrukas uzņēmums "Uzvelc kreklu" jaunā Pūķa gada simboliku piedāvā uzdrukāt uz T-krekla, krūzes, lietussarga vai citas preces. "Piedāvājam jaunu apdrukas dizainu, kurā attēlots pūķis, kas ar savu liesmu nopūš Ziemassvētku eglīti. To, cik pieprasīts šis dizains būs, zināsim tikai janvāra beigās," skaidro uzņēmuma pārstāve Kristīne Kleinberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!