Sestdien sākusies naudas līdzekļu vākšana topošajam Valmieras SOS Bērnu ciematam, kas būs mājvieta bāreņiem un nelabvēlīgās ģimenēs augušiem bērniem no visas Latvijas.
Valmieras ciemata būvniecība uzsākta šogad par Skandināvijā ziedoto naudu. Latvijā pašu spēkiem saziedotie līdzekļi ir svarīgi, lai pabeigtu un iekārtotu ciemata projektu. Tad jau pavasarī no vecāku alkoholisma un vardarbības cietuši bērni varēs dzīvot gādīgās ģimenēs. Valmieras SOS ciematā būs 12 ģimenes, katrā no tām dzīvos 5-6 bērni un "SOS mamma", kas vadīs ģimeni un saimniecību, rūpēsies par bērnu drošību un attīstību, sekos bērnu mācībām, uzturēs attiecības ar bērnu bioloģiskajiem radiniekiem, kā arī sadarbosies ar bērnu ciemata direktoru un citiem speciālistiem. Pieaugušajiem SOS ciemats ir dzīves un darba vieta, bet bērniem tās ir mājas.

Atbalstu šim projektam jau nolēmusi sniegt SEB Unibanka. "Mums kā sociāli atbildīgai bankai ir svarīga ģimeņu stiprināšanas ideja, bērnu tiesību īstenošana un ilgtermiņa ģimenes tipa aprūpe bērniem bez vecākiem. SOS Bērnu ciemats Bauskā ir lielisks piemērs tam, ka bāreņiem vai bez vecāku gādības atstātiem bērniem ir iespējams radīt īstas mājas un ģimenes sajūtu," stāsta bankas presidents Viesturs Neimanis.

Latvijas SOS BCA ir SOS Kinderdorf International organizācijas locekle. Pasaulē darbojas 467 SOS bērnu ciemati 135 pasaules valstīs. Tā ir visā pasaulē atzīta nevalstiska organizācija, kas bez vecāku aprūpes palikušiem bērniem dod iespēju augt un attīstīties ģimeniskā vidē. Pirmais SOS bērnu ciemats nu jau deviņus gadus sekmīgi darbojas Bauskas rajona, Īslīces pagastā, kur Latvijas bāreņi un bez vecāku gādības atstāti bērni ir atraduši drošas mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!