Foto: AFI
Naktī uz pirmdienu Salas novadā dedzis angārs ar kūdru, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji informāciju par nelaimi saņēma ap pulksten 4:12. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka kūdras ieguves uzņēmumā deg angārs, kurā atrodas nefasēta kūdra un konveijeru līnijas.

Ugunsgrēku izdevās lokalizēt ap pulksten 5:35, bet vēl arvien VUGD strādā notikuma vietā. Ar traktoru no degošā angāra tika vesta ārā kūdra, lai to varētu saliet ar ūdeni. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt divas blakus esošās ēkas – fasētās kūdras noliktavu un nefasētās kūdras noliktavu.

Kopumā liesmas plosījās 1500 kvadrātmetru platībā. Noliktavā sadega arī iekrāvējs un traktors.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks svētdien no rīta izcēlās Siguldā, Gaujas ielā, kur dega neapsaimniekota trīsstāvu ēka.

Aizvadītajās brīvdienās kopumā reģistrēti arī 18 kūlas ugunsgrēki. Lielākais no tiem notika sestdienas vakarā Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, kur pērnā gada zāle dega divu hektāru platībā.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 74 izsaukumus - dzēsti 53 ugunsgrēki, no tiem 18 kūlas ugunsgrēki, veikti 13 glābšanas darbi, bija arī septiņi maldinoši izsaukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!