Foto: ČetrasSezonas.lv
Lieliskas, aromātiskas un mīkstas kā pūkas. Tādas ir tieši svaigas šīs maizītes. Ja vien iespējams, izmanto apelsīnu miziņu sukādes un sacukurotus skābos vai kādus citus ķiršus. Kopā tie garšo dievīgi. Pasniedz kopā ar sviestu vai ievārījumu, vai krēmsieru.

Sastāvdaļas:

  • 620 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 25 g svaiga rauga
  • 120 g sviesta, istabas temperatūrā
  • ½ tējk. jūras sāls
  • 60 g cukura sīrupa*
  • 30 g apelsīnu sukāžu, smalki sakapātas
  • 40 g ķiršu sīrupā, vislabāk - "Amarena", sagriezti 4 daļās**

Rezultāts:

  • 20 maizītes

Pagatavošana:

  1. Sasildi ūdeni 30-35 grādus karstu. Pievieno raugu un pusi miltu. Samaisi šķidru mīklu - ieraugu. Pārkaisi to ar miltu kārtiņu, pārsedz ar drānu vai uzliec vāku un siltā vietā raudzē, līdz tas palielinājies tilpumā divas reizes. Uzsit ar roku, lai ieraugs saplok. Rūgšana ilgs apmēram 1 h-1 h 30 min. atkarībā no tā, cik silta ir tava virtuve.
  2. Uzrūgušam ieraugam pievieno atlikušos miltus (2-6% miltu atstāj maizīšu veidošanai) un sviestu, kas ar roku saputots kopā ar sāli. Mīci, līdz mīkla kļūst viendabīga, atdalās no rokām un trauka malām.
  3. Mīklu nolīdzini, pārkaisi ar miltiem, uzliec vāku vai drānu un siltā vietā uzraudzē. Līdz apjoms divkāršojas. Atkal apmēram 1 h-1 h 30 min.
  4. Iemīci mīklā apelsīnu sukādes un ķiršus, uztaisi mazas formas maizītes un liec tās uz pannas, kas izkaisīta ar miltiem, raudzēties vēl 1 stundu zem dvieļa vai salvetes, līdz maizītes kļūst divreiz lielākas.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu.
  6. Liec pannu krāsnī, vidējā nodalījumā, cepties kādas 15-20 minūtes, līdz maizītes ir brūnas. Ņem ārā un nedaudz atdzesē uz pannas.
Papildinājumi:

* Es izmantoju agaves, bet var izmantot gan rīsu, gan dateļu, gan zeltaino cukura.

** Uz svara iespējams iegādāties veikalos "Gastronome".

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!