Sastāvdaļas:
krēmam:
- 500 g baltā jogurta (sanāks ap 250 g)
- 2,5 tējk. medus
- ½ tējk. kanēļa
mīklai:
- šķipsna kanēļa
- šķipsniņa jūras sāls
- 200 g miltu
- 1 liela ola
- 40 g brūnā cukura
- 320 ml piena
- 40 g sviesta
ogas:
- cik un kādas vēlies, nomazgātas
Rezultāts:
- 8 lielas pankūkas 23 cm diametrā
Pagatavošana:
- Sagatavo sietiņu (vislabāk plastmasas) un izklāj ar marli divās kārtās. Sietiņu liec uz bļodas, kurā notecināsi jogurtu. Lej sagatavotajā marles sietiņā jogurtu un ļauj tam nostāvēties vismaz 1 h, bet krēmīgākam jogurtam - vismaz 4 h. Liec ledusskapī.
- Pagatavo pankūku mīklu. Sajauc bļodā miltus ar cukuru, sāli un kanēli. Pievieno olu un 80 ml piena un aktīvi (ar koka karoti vai putojamo slotiņu) maisi. Lej pakāpeniski klāt visu pienu un visu laiku maisi, lai neveidojas kunkuļi. Kad viss piens iemaisīts, pievieno izkausēto sviestu un iemaisi. Ļauj mīklai pastāvēt vienu stundu vēsā istabas temperatūrā vai ledusskapī.
- Kad jogurts notecējis, liec to bļodiņā, piemaisi medu un kanēli. Samaisi, lai ir krēmīga masa.
- Cep pankūkas. Sakarsē pannu (ja panna ļauj, tad bez taukvielām). Lej ar kausiņu iekšā plānā kārtā mīklu, to izlīdzinot pa visu pannu, un cep, līdz pankūkas no abām pusēm ir skaisti zeltainas. Gatavās liec uz šķīvja un pārklāj ar foliju un dvieli, lai tās ir siltas.
- Pasniedz, uz šķīvja liekot pankūku, blakus - krēmu un uzberot visam ogas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit