Saldū pilsētas svētkos 7.augustā veidos pasaulē garāko saldo desu.
Saldus domē aģentūra BNS uzzināja, ka norisei dots nosaukums Saldās desas festivāls un tas būs Ginesa rekorda pieteikuma ģenerālmēģinājums.

Garās saldās desas veidotāju pulkā varēs būt ikviens interesents. Desas veidošanai obligāti izmantojamie produkti ir - saldi cepumi, kakao, sviests, cukurs, rieksti un marmelāde. Pārējās sastāvdaļas drīkst būt tikai dažādas garšvielas.

Dalībniekam uz festivālu līdzi jāņem mājās jau pagatavota saldā desa, kas ir piecus centimetrus plata un četrus centimetrus augsta. Mājās pagatavotās saldās desas garums - pēc katra individuālajām iespējām.

Festivāla dalībniekiem Saldus Uzņēmējdarbības un tūrisma informācijas centrā jāpiesakās līdz 31.jūlijam.

Festivāla dienā - 7.augustā - dalībnieki no plkst. 10.30 pulcēsies Saldus tirgus laukumā pie lielās estrādes, kur arī taps lielā saldā desa, kuru kā mozaīku saliks no gabaliņiem.

Festivāla laikā īpaši izveidota komisija mērīs saldās desas garumu, atbilstību parametriem, kā arī degustēs šo ražojumu. Izmērot visu kopējo desas garumu, komisija to reģistrēs "Saldās desas" grāmatā, kurā būs arī visu festivāla dalībnieku saraksts un iesniegto desas gabaliņu parametri. Gardāko gabaliņu gatavotāji tiks sumināti un apbalvoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!