Foto: DELFI Aculiecinieks
Ūdens līmenis Saldū piektdienas rītā krities, un vairs netiek spriests par ārkārtas situācijas izsludināšanu, portālam "Delfi" apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.


Atbildīgie dienesti gan vēl apseko pilsētu, kā arī atsūknē ūdeni.

Piektdienas rītā tieslietu ministrs, iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (V) arī sazinājies ar Saldus novada domes priekšsēdētāju Indru Rassu, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu palīdzību. Taču, kā ministru informēja domes priekšsēdētāja, situācija nav tik kritiska un palīdzība nav nepieciešama, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Māris Zariņš.

Piektdien Saldū apgrūtināta arī pasta piegāde, portālam "Delfi" norādīja VAS "Latvijas Pasts" pārstāve Gundega Vārpa. "Kaut gan "Latvijas Pasta" darbinieki dara visu iespējamo, lai korespondence adresātus sasniegtu maksimāli ātri, tomēr pilsētā ir vietas, kur plūdu dēļ piekļūt nav iespējams," norāda Vārpa.

"Pastnieki ir apņēmības pilni doties tik tālu, cik tas fiziski ir iespējams, taču ir ielas un pat atsevišķu māju pirmie stāvi, kas ir applūduši," norāda "Latvijas Pasta" Saldus, Liepājas un Kuldīgas pasta tīkla daļas vadītāja Marika Lange. Patlaban ir noteikti zināms, ka piegāde tiks kavēta Brīvības, Druvas, Ziemeļu, Meža, Ezera ielas rajonos. Taču situācija pilsētā ir smaga un mainās ik brīdi.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saldū lietus appludinājis vairākas mājas. Sākotnēji izskanēja ziņas, ka tiks lemts par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu, taču, kad ap pulksten astoņiem lietus mitējās, šī iecere atcelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!