Īstenojot SAPARD projektu, SIA "Saldus zvērsaimniecība" uzbūvēta mūsdienīga saldētava, kas ļaus ietaupīt energoresursus un samazināt iepirktās dzīvnieku barības pašizmaksu, informēja uzņēmuma direktors Ainārs Rožkovs.
Saldētavas projekts izmaksājis Ls 255 000, no tiem Ls 107 000 ir SAPARD nauda. Jaunās saldētavas ietilpība ir 700 tonnas, un tajā paredzēts uzglabāt dzīvnieku barību - zivis un subproduktus. Saldētava aprīkota ar mūsdienīgām iekārtām un strādās automātiskā režīmā.

SIA "Saldus zvērsaimniecība" direktors Ainārs Rožkovs sacīja, ka galvenais ekonomiskais efekts ir sagaidāms, ietaupot energoresursus, kā arī samazināsies iepirktās barības pašizmaksa.

Līdz šim uzņēmumā darbojās padomju laikā būvēta saldētava, kur saldēšanai tika izmantota saldēšanas sistēma ar amonjaku. Iekārtas bija nolietojušās un nespēja uzturēt nepieciešamo temperatūru. To apkalpoja četri darbinieki.

Saldētavas atklāšana paredzēta pirmdien, 20.oktobrī, plkst.12. Būs iespēja apskatīt saldētavu un iepazīties ar zvērsaimniecības darbību.

SIA "Saldus zvērsaimniecība" mīt aptuveni 40 000 ūdeles, bet šogad paredzēts iegādāties arī polārlapsas un sudrablapsas. Uzņēmumā strādā 42 darbinieki, bet ziemas sezonā darbā papildus tiek pieņemti sezonas strādnieki. Zvēraudzētavā tiek veikta arī ādu pirmapstrāde. Zvērādas tālāk tiek nodotas ģērētavām vai realizētas kā jēlādas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!