Saldus novada Zirņu pagasta "Būtnāros", pie Silavotiņu motortrases, klases pārgājiena laikā Cieceres upē noslīkušā zēna meklēšana ir pārtraukta, informēja Nacionālos bruņotajos spēkos (NBS).

Noslīkušais zēns nav atrasts. Zemessardzes un NBS karavīri atgriežas savās dislokācijas vietās. Iespējams, ka noslīkušā zēna meklēšana tiks turpināta sestdien.

Jau ziņots, ka piektdien ap plkst.10 Saldus novada Zirņu pagastā, "Būtnāros", pie Silavotiņu motortrases, klases pārgājiena laikā Cieceres upē iekritis un noslīcis kāds 11 gadus vecs zēns.

Kā informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse, zēns joprojām nav atrasts. Meklēšanu veic gan policija, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), gan Zemessardze, gan arī vietējie iedzīvotāji. Kopumā meklēšanas darbos iesaistīti 150-200 cilvēki.

Kā informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, vasarā Cieceres upē ūdens līmenis ir ļoti zems - aptuveni līdz potītēm, taču patlaban tas varētu sasniegt pat divus metrus, turklāt upē ir ļoti spēcīga straume un krāces. Vetere Cieceri pavasarī salīdzināja ar kalnu upi.

VUGD preses pārstāvei pagaidām nebija ziņu par to, kādos apstākļos zēns iekritis upē. Tiek pieļauts, ka puika varētu būt nokritis no upes krasta kādā stāvākā vietā vai arī iekritis no gājēju tilta.

Kā pastāstīja Knīse, plkst.14.30 upē tika atvērtas slūžas, lai kristos ūdens līmenis, tādējādi atvieglojot zēna meklēšanu.

Policija notikušā apstākļu noskaidrošanai jau sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!