Iespējams, vecāku neuzmanīgas rīcības dēļ, ar karsto ūdeni applaucējies astoņus mēnešus vecs puisēns, kuru Katastrofu medicīnas centra (KMC) mediķi nogādājuši uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, informēja KMC.
Bērns guvis nopietnus pleca un abu kāju apdegumus. KMC bērnu reanimatologs pēc bērniņam sniegtās palīdzības Saldus slimnīcā, pārveda to tālākai specializētai ārstēšanai uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu.

Nedēļas nogalē KMC speciālisti snieguši konsultāciju Ogres slimnīcā, lai nodrošinātu atbilstošāko ārstēšanu kādam nezināmam, aptuveni 22 gadus vecam vīrietim, kurš guvis smagu galvas smadzeņu kontūziju pēc tam, kad, strādājot mežā, viņam uz galvas uzkritis koks.

Tāpat KMC birgāde nedēļas nogalē devās uz Saldus slimnīcu, kur atradās 23 gadus vecs vīrietis ar dziļiem augšdelma, krūšu kurvja un labā sāna apdegumiem, jo viņš pirtī bija uzkritis uz karstiem akmeņiem. Pēc sniegtās neatliekamās specializētās palīdzības, KMC speciālisti vīrieti nogādāja tālākai ārstēšanai Valsts apdegumu centrā.

Valsts vadošo speciālistu palīdzība bija nepieciešama arī Rīgā, "Gaiļezera" slimnīcā, kur divi 1960. un 1980. gadā dzimuši vīrieši pēc neuzmanīgas strādāšanas augstumā un kritiena no 4. stāva bija guvuši smagas politraumas. Viņiem bija nepieciešama KMC bronhologu palīdzība, jo vienam no viņiem konstatēti ribu lūzumi, otram – smags plaušu bojājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!