Foto: stock.xchng
AS "Daugavpils siltumtīkli" jaunie koģenerācijas stacijā Daugavpilī, 18.novembra ielā 4, saražotās siltumenerģijas tarifi būs par 1% līdz 1,5% zemāki nekā pašreizējie atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības gala tarifa, šodien nolēmusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome.

Tarifi noteikti tabulas veidā atbilstoši dažādiem dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem, informēja SPRK preses pārstāve Daiga Reihmane.

Apstiprinātais saražotās siltumenerģijas tarifs pie pašreizējās dabasgāzes tirdzniecības cenas 160 lati par 1000 kubikmetru ir 25,75 lati par megavatstundu (MWh).

Apstiprinātie tarifi ir zemāki nekā sākotnēji "Daugavpils siltumtīklu" iesniegtajā tarifu projektā, jo izskatīšanas gaitā tika samazinātas tarifus veidojošās izmaksas.

Patlaban ir spēkā tarifi, ko regulators apstiprināja 2009.gada 25.novembrī un kuri stājās spēkā 2010.gada 5.janvārī.

Regulators apstiprināja divus uzņēmuma tarifu projektus, ņemot vērā arī to, ka no šā gada 1.jūlija dabasgāzei, kuru izmanto siltumenerģijas ražošanai, paredzēts piemērot akcīzes nodokli 15,60 latu apmērā par 1000 kubikmetru. Jāpiebilst gan, ka valdība, lemjot par budžeta konsolidācijas pasākumiem, plāno likmi samazināt līdz 12 latiem.

Kā ziņots, Daugavpilī šajā apkures sezonā izdevies izvairīties no dramatiska siltumenerģijas tarifu pieauguma - salīdzinājumā ar iepriekšējās apkures sezonas sākumu tas pieaudzis par 13,6%. Izvairīties no krasāka siltumenerģijas tarifa pieauguma, ko izraisījusi dabasgāzes cenas celšanās, uzņēmumam izdevies, pateicoties tajā veiktajai ražošanas procesa modernizācijai un optimizācijai un aprīlī veiktajai siltumenerģijas tarifa samazināšanai.

Ja "Daugavpils siltumtīkli" nebūtu samazinājuši siltumenerģijas ražošanas un piegādes izmaksas, siltumenerģijas tarifa pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējās apkures sezonas sākumu, būtu nevis 13,6%, bet gan 23,6%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!