Foto: LETA

Austrumu partnerības samitā sasniegtie rezultāti ir labs priekšnoteikums, lai Ukraina virzītos uz priekšu reformu un sadarbības paplašināšanas ar Eiropas Savienības (ES) virzienā, piektdien paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Piektdien Austrumu partnerības samita ietvaros Porošenko tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Valstu vadītāji apsprieduši abu valstu divpusējo attiecību attīstību, situāciju Ukrainā un Minskas vienošanās nosacījumu izpildi. Tāpat viņi pārrunājuši Ukrainas skatījumu uz Austrumu Partnerības politikas turpmāko virzību un sadarbības paplašināšanu ar ES, informēja Prezidenta preses dienestā.

Bērziņš apliecinājis Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainai reformās un tuvināšanās procesos ES, īstenojot Austrumu Partnerības politikas pamatnostādnes.

Jau ziņots, ka Ukrainas prezidents norādījis, ka ir apmierināts ar Eiropas Tautas partijas ceturtdien Rīgā pieņemto deklarāciju, kas nosaka ekonomisko un politisko atbalstu, kā arī kritērijus vīzu liberalizācijas ieviešanai jau nākamajā gadā.

Vēstīts, ka 21.maijā un 22.maijā Rīgā notika viens no svarīgākajiem Latvijas prezidentūras ES Padomē ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības samitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!