Sākot ar šī gada 30.oktobri aviokompānija "Scandinavian Airlines System" (SAS) uzsāk tiešos lidojumus Stokholma - Rīga. Izlidošanas laiks no Arlandas lidostas Stokholmā plkst. 13:15 un izlidošanas laiks no Rīgas plkst. 15:55 pēc vietējiem laikiem.
"Ceļojumu skaits starp Eiropu un Baltijas valstīm strauji pieaug. Nepieciešamību pēc jauna pēcpusdienas reisa izteica mūsu klienti, un mēs esam gandarīti, ka varam atjaunot SAS kartē galamērķi Rīga un Latvija," uzsver aviosabiedrības SAS Ziemeļaustrumeiropas reģiona ģenerāldirektore Elizabete Miltone-Hemmingsena (Elisabeth Milton-Hemmingsen). Lidojumu grafiks nodrošina nevainojamus savienojumus caur Stokholmu, Aarlandas lidostu uz/no vairākiem Eiropas galamērķiem. Aviobiļetes ir jau pieejamas pārdošanā.

SAS izmanto komfortablo 72-vietīgo "Bombardier De Havilland DHC-8" Q400 tipa lidmašīnu, kuras maksimālais ātrums sasniedz 660 km/stundā. Jaunās Q sērijas lidmašīnām ir moderna skaņas un vibrācijas apslāpēšanas sistēma (Vibration Suppression System), kas padara šīs lidmašīnas par pašreiz klusākajām, bezvibrāciju propelleru lidmašīnām.

SAS Grupa ir ceturtā lielākā lidsabiedrība Eiropā ar vidēji 1,520 lidojumiem dienā uz 147 galamērķiem. SAS Grupas rīcībā ir 294 lidaparāti, kas pārvadā 36,2 miljonus pasažieru. Tās kontrolpakete ir sadalīta vienādās daļās starp privātiem akcionāriem un trīs Skandināvijas valstīm; akcijas ir reģistrētas trīs biržās: Stokholmā, Kopenhāgenā, Oslo. Kā apvienības "Star Alliance" dibinātājai un dalībniecei, SAS Grupai ir iespēja piedāvāt vispasaules lidojumu tīklu, kas kopumā ietver 842 lidostas 152 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!