Nedēļas nogalē, 26. un 27.jūlijā noritēs "Saulkrastu svētki 2008". Šogad svētki būs veltīti Neibādes peldvietas 185. gadskārtai, portāklam "Delfi" pavēstīja Saulkrastu domes sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Poikāne.

Jubilejai veltīta būs gan vēstures izstāde, un teatralizēts gājiens, gan arī pasākuma kulminācija - muzikāls iestudējums "Mīla Neibādē".

Muzikālais iestudējums "Mīla Neibādē", kas tiks rādīts svētku noslēguma sarīkojumā, top pašu saulkrastiešu spēkiem. Atbilstoši nosaukumam tas vēstīs par divu neibādiešu - barona atvases Renātas un zvejniekdēla Oskara - mīlas stāstu. Lai skatītāji mīlas stāsta sižetam varētu izsekot līdzi, izrādē ir iekļauts arī teicēja tēls, kuru spēlēs TV 3 raidījumu vadītājs Valters Krauze - vienīgais "nesaulkrastietis" iestudējumā. Vēl iestudējums izcelsies ar "dzīvās" mūzikas pavadījumu, par kuru rūpēsies Kristaps Krievkalns ar instrumentālo grupu. Turpinājumā uzstāsies Jura Kulakova grupa "Pērkons", kā arī Liene Šomase. Vakara pasākuma apmeklētājus priecēs arī krāšņa uguņošana.

Neibādes peldvietas dzīvi pirms 185 gadiem atainos vēstures izstāde ''Neibādei 185" Saulkrastu domes lielajā zālē. Apmeklētāji varēs iepazīties ar Neibādes īpašnieku dzimtas koku, ģerboni un vēstures nostāstiem, apskatīt Neibādi fotogrāfijās, kā arī paši iejusties barona un baroneses tēlā.

Neibādes jubilejas noskaņās notiks arī svētku dalībnieku teatralizēts gājiens.
Dienā domes dārzā notiks koncerts, kurā uzstāsies Saulkrastu mākslinieciskie kolektīvi. Publikai būs iespēja vērot jaunās Teātra studijas izrādes fragmentus. Mūsdienu mūzikas cienītājiem uzstāsies Kristapa Krievkalna popgrupa "Exelent". Turpat arī notiks amatnieku tirdziņš, bet bērni varēs izklaidēties piepūšamajās atrakcijās. Saksofonistes no Francijas kopā ar ērģelnieci Kristīni Adamaiti koncertēs Saulkrastu luterāņu baznīcā.

Sporta programma piedāvā sacensības ielu basketbolā, futbolā, orientēšanās sacensībās un pludmales volejbolā. Pludmalē notiks arī smilšu figūru konkurss un pludmales bobslejs.

Svētku otrajā dienā, 27.jūlijā, Zvejniekciema stadionā risināsies Nacionālās suņu daudzcīņas sacensības "Draudzības kauss" un visu šķirņu suņu izstāde, bet pēcpusdienā uz dārza teātri "Gliemežvāks", Inčupē, aicinās Elga Drulle uz savas grāmatas - bērnu romāna "Saules krasta bērni pasakā" atvēršanas svētkiem.

Visos sarīkojumos ieeja būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!